Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΣΑΒΒAΤΟ 30-01-2021
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά τις πρωινές ώρες και στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες σε δυτικούς βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-01-2021
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και βόρεια χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και από τη νύχτα στα βορειοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί, κυρίως στα νότια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-02-2021
Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες μικρής διάρκειας καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 02-02-2021
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.