Περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 11 η Κεντρική Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που συζητείται αφορά την πιθανή μετάθεση του Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα, κάτι που θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες ημερομηνίες. Παρ’ όλα αυτά, η ημερομηνία των εκλογών φαίνεται να παραμένει αμετάβλητη. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποκτά νέο ενδιαφέρον και σημασία μετά την απόφαση για την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στην Κεντρική Επιτροπή, οι “100” και όσοι βρίσκονται στο πλευρό τους αναμένεται να συγκρουστούν με την ομάδα των υποστηρικτών του τέως προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη. Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης και μετά την εισαγωγική ομιλία της γραμματέως, Ράνιας Σβίγκου, αναμένεται να τεθεί εκ νέου η πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη εκ μέρους των “100”. Η πρόταση αυτή στοχεύει στην αποσύνδεση της ημερομηνίας εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την ημερομηνία εκλογής του προέδρου.

Οι “100” θα ζητήσουν να τεθεί η τροπολογία τους σε ψηφοφορία, και το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα αντιδράσει η πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται από αυτούς ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια “πολιτικής ομηρίας” του Κασσελάκη, σε περίπτωση που επανεκλεγεί.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες, τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη είχαν αποχωρήσει μετά τις πρώτες ψηφοφορίες, καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: