Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα 17 Ιουλίου 2023 στις 18:15, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός και η εκπρόσωπος τύπους της ΕΛΑΣ Κων/να Δημογλίδου από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, στην Καλλιθέα Λουτρακίου η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό και παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την κίνησή τους στην Πατρών – Αθηνών.

Σε ότι αφορά την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Δερβενοχώρια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς.

Ο κ. Αερτοποιός ανέφερε επίσης ότι και η η αυριανή ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και όπως είπε οι άμενοι αναμένεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κ. Δημογλίδου ανέφερε επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ότι στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν στον Κουβαρά σε 141 απεγκλωβισμούς και 26 στο Λουτράκι. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέτρων από την ΕΛΑΣ για την αποφυγή διαρρήξεων και κλοπών.

Διαβάστε περισσότερα