Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΡΤ ότι η γνωστή δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη θα κάνει εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου «μια νέα δημοσιογραφική εκπομπή, 12 επεισοδίων, με τον τίτλο “Κεραία”, και με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ρέα Βιτάλη, φιλοδοξεί να σκάψει κάτω από την επιφάνεια της επικαιρότητας και να αναδείξει με διαφορετικό τρόπο, στις τηλεοράσεις μας, απλά καθημερινά θέματα που μας απασχολούν όλους».

Η Ρέα Βιτάλη είναι πολύ γνωστή για τα χρονογραφήματά της, κυρίως στο Protagon.gr, ενώ έχει γράψει και δυο πολύ καλά βιβλία, το «Δεν πέθανα εγκαίρως» και «Το παλτό μου, μαμά». Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σφοδρή κριτική της στον Αλέξη Τσίπρα και για τη δημόσια τηλεόραση επί ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό της αφιερώνει ειδικό άρθρο στην «Αυγή» όπου υπάρχει και μία ανθολογία από τις επικριτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αναφορές της. Όπως αυτή για τον επικεφαλής του κόμματος:

«Το παιδί αυτό ζει μια συνεχή παιδικοεφηβική ηλικία. Δηλώνει επαναστάτης, κομμουνιστής, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, υποκλίνεται στους Αμερικανούς, θαυμάζει τον Μαδούρο, βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ».

Έτσι η «Αυγή» γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Με εκπομπή στην ΕΡΤ βρέθηκε η συγγραφέας / αρθρογράφος Ρέα Βιτάλη, καθώς όπως όλα δείχνουν έπιασαν τόπο όσα έγραφε επί χρόνια στο protagon.gr».

Σφοδρή κριτική και από την ΕφΣυν

«Τι ήταν το “μαύρο” στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας», έγραφε στις 26 Οκτωβρίου 2016 στο protagon.gr η Ρέα Βιτάλη», γράφει από την πλευρά της η ΕφΣυν αναδημοσιεύοντας ένα κομμάτι της δημοσιογράφου για το μαύρο στην ΕΡΤ.

«Ήταν η στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν –ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής – τύπου στην πλάτη του λαού– ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει».

Είχαμε «αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου» στην ΕΡΤ, λοιπόν, για την κυρία Ρέα Βιτάλη, την αρθρογράφο του Protagon, καταλήγει η ΕφΣυν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.