Όχημα εξερράγη σε γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με το FBI. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη γέφυρα Rainbow μία ημέρα πριν από την αργία των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μία από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες του έτους.

«Η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα είναι νεκροί και ένας υπάλληλος της συνοριοφυλακής έχει τραυματιστεί.

Πηγές που επικαλείται το Fox News, κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κι ότι στο όχημα υπηρχαν εκρηκτικά.

Το γραφείο του δημάρχου της περιοχής δήλωσε η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Όλες οι διαβάσεις είναι προς το παρόν κλειστές μέχρι νεωτέρας, λένε οι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθλιν Χότσουλ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό και δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές. «Οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο και είναι έτοιμες να βοηθήσουν» ανέφερε στο X. «Ταξιδεύω στο Μπάφαλο για να συναντηθώ με τις Αρχές και τους φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και θα ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: