Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα έσοδα τρίτου τριμήνου της αυξήθηκαν κατά 11% και η εταιρεία εξέδωσε μια πρόβλεψη που δείχνει πιθανή επιτάχυνση της ανάπτυξης στην τρέχουσα περίοδο.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο σχεδόν 7% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 65 σεντ ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για 35 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv και έσοδα 134,4 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αναμενόμενων 131,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα η Amazon Web Services είχε έσοδα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 21,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  το Advertising έσοδα 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount.

Σημειώνεται ότι ήταν η μεγαλύτερη πτώση κερδών της Amazon από την έκθεσή της για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Για το τρίτο τρίμηνο…

Η Amazon αναμένει πωλήσεις μεταξύ 138 και 143 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ανάπτυξη μεταξύ 9% και 13%. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 138,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Amazon επέστρεψε σε διψήφια ανάπτυξη αφού ήταν βυθισμένη σε μονοψήφια επίπεδα για πέντε από τα τελευταία έξι τρίμηνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Andy Jassy απέδωσε μέρος της βελτίωσης στην AWS, η οποία στο παρελθόν έβλεπε τους πελάτες να επιβραδύνουν τις δαπάνες τους λόγω οικονομικής αβεβαιότητας.

«Η ανάπτυξή μας στο AWS σταθεροποιήθηκε καθώς οι πελάτες άρχισαν να αλλάζουν από τη βελτιστοποίηση κόστους στην ανάπτυξη νέου φόρτου εργασίας», δήλωσε ο Jassy σε μια δήλωση.

Οι πωλήσεις στη μονάδα cloud της Amazon αυξήθηκαν κατά 12% το δεύτερο τρίμηνο στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η Wall Street. Ωστόσο, αυτό σηματοδοτεί μια επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16%.

Η AWS αντιπροσώπευε το 70% των 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Amazon σε λειτουργικά κέρδη.

Διαβάστε ακόμη: