Συρρέει ο κόσμος από το πρωί της Κυριακής να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εσοκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αναδειχθεί και ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα, η συμμετοχή του κόσμου σήμερα ξεπέρασε τον προηγούμενο γύρο. Με βάση τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη, ενώ την προηγούμενη Κυριακή την αντίστοιχη ώρα είχαν ψηφίσει περίπου 40.000 μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ εκτός αν δοθεί παράταση λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.

Το πρωί καταγράφηκαν δυσκολίες στον εντοπισμό κομματικών μελών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, καθώς -παρότι οι ψηφοφόροι φαίνεται να υπάρχουν στους καταλόγους- δεν γινόταν σωστά η αναζήτησή τους από τους χειριστές των τάμπλετ. Ωστόσο, τα όποια προβλήματα φαίνεται πως επιλύθηκαν στη πορεία.

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν να πάει να ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, έβγαλε βόλτα τον σκύλο του μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Παροτρύνω όλον τον κόσμο να ψηφίσει. Είναι μια όμορφη διαδικασία, μια νέα μέρα ξημερώνει», δήλωσε.

Αντίστοιχα στο Twitter, είχε γράψει νωρίτερα: «Μη μου πείτε τι θες πάλι, ψηφίσαμε. Δεν φτάνει. Αυτή τη φορά η ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη. Δεν χρειάζεται να συμπληρώνεις φόρμες, υπάρχουν περισσότερα τάμπλετ. Αν δεν πας είναι σαν να μην ψήφισες ποτέ. Αν δεν πας σήμερα δεν αλλάζει το αύριο».

Στο Αιγάλεω ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε στο Αιγάλεω για να ψηφίσει, η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται και στέλνουν μήνυμα ότι η προοδευτική παραταξη είναι εδώ απέναντι στην κυβέρνηση που νομίζει ότι έχει λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν όπως τους αξίζει», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Για μένα είναι ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε ανθρώπους που θέλουν μια άλλη πολιτική για τον τόπο, να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική», προσέθεσε.

Στη συνέχεια, αφότου ψήφισε, ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι το βράδυ θα είμαστε πιο χαμογελαστοί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε η κυρία Αχτσιόγλου λέγοντας ότι το μήνυμα είναι για μια «πιο δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμη: