Μήνυμα ενότητας της ΝΔ με στόχο τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στέλνει η σημερινή κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στις 19.30 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στην οποία θα μιλήσουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, Πορφυλένια Κανελλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη θα παρουσιαστεί ιν βίτρο, με την προβολή σχετικού βίντεο, ενώ θα προβληθεί και μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Προσκλήσεις έχουν λάβει οι πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και πρώην υπουργοί Εξωτερικών και επίτροποι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μητσοτάκης: Παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Σημείωσε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για την εξέλιξη της ΕΕ ως προς την αλληλεγγύη που επιδεικνύει. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα -πέραν ορισμένων προφανών – ήταν τιμωρητικού και παραδειγματικού χαρακτήρα και απέτυχαν, όπως ομολόγησαν εκ των υστέρων και οι ίδιοι, όπως είπε.

Καραμανλής: Η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι στις εκλογές

Ο Κώστας Καραμανλής, έστειλε το μήνυμα ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και καθαρό ορίζοντα τετραετίας. Και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο η παράταξη της ΝΔ, όπως έκανε πάντα, με την στήριξη όλων μας. Η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα πετύχει μία ακόμη νίκη στις επικείμενες εκλογές» είπε με νόημα.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Η επόμενη κυβέρνηση κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει την με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά της, ιδίως στους τομείς της υγείας, τις ασφάλειας των πολιτών και της απονομής Δικαιοσύνης».

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για την εξέλιξη της ΕΕ ως προς την αλληλεγγύη που επιδεικνύει. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα -πέραν ορισμένων προφανών – ήταν τιμωρητικού και παραδειγματικού χαρακτήρα και απέτυχαν, όπως ομολόγησαν εκ των υστέρων και οι ίδιοι, όπως είπε.

Σαμαράς: Είμαστε εδώ δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο σημερινός με βαρείς συμβολισμούς

Δύο πρώην πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με βαρείς συμβολισμούς και για την παράταξη και για την χώρα. Και οι τρεις με πίστη στο ευρωπαίκό ιδεώδες αλλά και με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν μιλάω ως ευρωσκεπτικιστής, αλλά ως ευρωφιλόδοξος» σημείωσε. Στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «πολύ σωστή απόφαση» της κυβέρνησης Μητστάκη για επέκταση του φρτάχτη στο Έβρο, σε αντίστιξη με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επέκρινε και την λογική των «Πρεσπών του Αιγαίου» που υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Διαβάστε περισσότερα