Θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» επεσήμανε στην αρχή της παρέμβασης του στη θεματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως το ΕΣΥ άντεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοιού και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι κάθονται και κάθησαν στις «ηλεκτρικές» καρέκλες του Υπουργείου Υγείας».

Σε θεματική εκδήλωση για την Υγεία λαμβάνει μέρος αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών και με τον πρωθυπουργό να συζητάει με 10 ανθρώπους από τον χώρο (επαγγελματίες υγείας, νοσηλεύτρια, παιδίατρος, ψυχίατρος, στέλεχος πρωτοβάθμιας υγείας, εκπρόσωπος ασθενών κ.ο.κ.), οι οποίοι θα θέσουν ένα ερώτημα και θα περιγράψουν τις παθογένειες, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Δείτε τη συζήτηση 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική τοποθέτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δεκαετή οικονομική κρίση που επιδείνωσε την κατάσταση στη δημόσια υγεία αλλά και την πανδημία που ενέτεινε τα προβλήματα.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κα Αγαπηδάκη λέγοντας ότι η επιλογή της για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ δείχνει την στοχοπροσήλωσή μας για την αντιμετώπιση των παθογενειών στον χώρο της Υγείας.

Έχει έρθει η ώρα για μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της Υγείας ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τον Βασίλη Κικίλια, τον Θάνο πλεύρη, την Μίνα Γκάγκα, τον Βασίλη κοντοζαμάνη αλλά κκαι τους Γενικούς Γραμματείς για το έργο που έκαναν και την προσπάθεια τους για να παραμέινει όρθιο το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την ενίσχυση του ΕΣΥ που περιλαμβάνει την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έδωσε επίσης έμφαση στην ψηφιοποίηση της Υγείας με τον ατομικό ψηφιακό φάκελο υγείας και την ενίσχυση του προσωπικού με νέες προσλήψεις προσωπικού.