Εντός χρονικού πλαισίου, έμειναν οι πολιτικοί αρχηγοί και το debate, δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, έχοντας διάρκεια τριών ωρών.

Στα περίπου 180 λεπτά της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, υπήρξαν καθαρές και λιγότερο καθαρές θέσεις, αρκετές μπηχτές και αρκετά ενσταντανέ που trendαραν στα social media.

Σε μια αποστειρωμένη διαδικασία, όμως, φαίνεται πως κανείς δεν έχασε και κανείς δεν κέρδισε με απόλυτο τρόπο, όσο και αν τα κομματικά επιτελεία επιχειρούν από τη μεριά τους μια ανάγνωση «στα μέτρα» του κάθε πολιτικού αρχηγού.

Εκλογές 2023: Πώς «είδαν» στην κυβέρνηση το debate

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής, ψύχραιμος, γνώστης. Απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση. Παραδέχθηκε προβλήματα, αναγνώρισε λάθη. Περιέγραψε, στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου, για το μέλλον και τι θέλει να κάνει. Μιλούσε στους πολίτες, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Α. Τσίπρα, σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη μετά την αποψινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκινούσε με επιθέσεις στον κ. Μητσοτάκη με τα γνωστά στερεότυπα, ότι υπηρετεί τα συμφέροντα κι ο ίδιος τον λαό. Απαντούσε γενικόλογα, στις ερωτήσεις για το που θα βρει τα χρήματα, μιλώντας για αισχροκέρδεια. Απάντησε με γενικολογίες για το ποια θα είναι η κυβέρνηση που λέει. Μίλησε για αύξηση φόρων.

Ο κ. Ανδρουλάκης χωρίς κάποια σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα, αλλά με κάποιες γενικόλογες προτάσεις επίσης όχι κοστολογημένες. Μίλησε επίσης για φορολόγηση στις γονικές παροχές ρίχνοντας το όριο στο μισό. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να απευθυνθεί ο καθένας στο κοινό του».

Εκλογές 2023: «Αποκαλύφθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται όλο αυτό το διάστημα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή συζήτηση αποκάλυψε γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται όλο αυτό το διάστημα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή την αποψινή τηλεμαχία.

«Ήξερε, αυτό που ήξεραν όλοι οι πολίτες, πως η απάντησή του σε ένα ερώτημα για τις παρακολουθήσεις θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα. Επειδή τα ψέματα τελείωσαν ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε για πρώτη φορά να αποκαλέσει σκάνδαλο την υπόθεση των υποκλοπών», αναφέρει ειδικότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τώρα τα ερωτήματα μετά την απάντηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

  • Αφού δεν παρακολουθούταν για εθνικούς λόγους ο κ. Ανδρουλάκης, ποιος και γιατί τον παρακολουθούσε;
  • Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι έχουν απομακρυνθεί οι δυο ως υπεύθυνοι γιατί ο ίδιος δεν παραιτήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενός τους;».

«Και κάτι ακόμα», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη. ‘Αραγε ποιος ήταν εκείνος που του τους είπε;».

Εκλογές 2023: Το Twitter «ψήφισε» ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν

Και όπως ήταν φυσικό, δεν γινόταν να μην σχολιάσουν το χθεσινό debate οι χρήστες του Twitter αναδεικνύοντας νικητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τις ατάκες του και τη γραβάτα του, τον Κυριάκο Βελόπουλο με την «Παναγία την Γκέισα» και τη Ράνια Τζίμα για τη βραχνή φωνή της.

Διαβάστε ακόμη: