Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca και εμφάνισε θρόμβωση, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

«Πρέπει να ακούμε την επιστήμη. Είναι σαφές όμως, ότι η πράξη που έκανα εγώ δεν απαλλάσσει των ευθυνών για τον θάνατο της γυναίκας μου. Η γυναίκα μου έχασε τη ζωή της γιατί πάρθηκε μία λάθος απόφαση όσο αφορά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Αυτό είναι σαφές», ξεκαθάρισε.

«Έκανα Pfizer γιατί είχα παρενέργειες από το AstraZeneca»

«Η σύζυγός μου έχασε τη ζωή της μια εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο λόγω σοβαρών επιπλοκών, κάτι που όπως αποδείχθηκε, ήταν καθαρά παρενέργεια από το AstraZeneca. Μαζί είχαμε εμβολιασθεί. Πήγα και έκανα το εμβόλιο της Pfizer θέλοντας να περάσω το μήνυμα για το κοινό καλό στην κοινωνία και κάνοντας μια πράξη που και η ίδια η σύζυγός μου θα το ήθελε σαν παράδειγμα», είπε χθες στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Εγώ ζήτησα να κάνω το εμβόλιο για να περάσω το μήνυμα- όσο γίνεται- υπέρ του εμβολιασμού», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως η πρώτη δόση που έκανε ήταν AstraZeneca και η δεύτερη Pfizer. «Είχα εμφανίσει παρενέργειες από το AstraZeneca, το ξέρω ότι έχει γίνει και σε άλλους οπότε το ζήτησα (σ.σ. να αλλάξω). Είχα εξανθήματα και κούραση και πυρετό».

Θυμίζουμε πως στα μέσα με τέλη Μάη η 44χρονη Γλυκερία από την Κρήτη εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει αρχικά η γυναίκα ήταν ήπια. Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου ωστόσο, την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί εγκεφαλική θρόμβωση. Για αυτό διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ αλλά δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. «Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», είχε εκφράσει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=P0RhkEOd6dk