Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στη Βικτώρια, το βράδυ της Τετάρτης.

Αφορμή στάθηκε το βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει τους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν πολίτη που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου θα αναζητηθούν το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η εισαγγελέας θα αναμένει, πάντως, και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες

Νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, ανακοινώνοντας ότι διαταχθεί Ε.Δ.Ε.:

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Διαβάστε ακόμη: