Μετά τον κινηματογράφο, οι περιπέτειες του Χάρι Πότερ έρχονται και στη μικρή οθόνη: ανακοινώθηκε και επίσημα πως τα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα γίνουν σειρά.

Η Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε πως η παραγωγή της σειράς του Χάρι Πότερ θα είναι δεκαετής και θα προβληθεί στην υπηρεσία streaming της- που μετονομάζεται σε Max.

Η σειρά περιγράφεται ως «πιστή αφήγηση» των βιβλίων της Ρόουλινγκ και θα έχει νέο καστ. Κάθε σεζόν θα επικεντρώνεται σε ένα από τα επτά βιβλία, τα οποία κυκλοφόρησαν από το 1997 έως το 2007.

«Η σειρά θα έχει νέο καστ που θα καθοδηγήσει μία νέα γενιά θαυμαστών, με όλες τις φανταστικές λεπτομέρειες, τους πολύ αγαπημένους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες που λατρεύουν οι φαν του Χάρι Πότερ εδώ και πάνω από 25 χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση της Warner Bros. Discovery.

Χάρι Πότερ: Η Ρόουλινγκ εκτελεστική παραγωγός της σειράς

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα είναι εκτελεστική παραγωγός της σειράς. Επίσης, σε συζητήσεις με την εταιρεία είναι και ο Ντέιβιν Χέιμαν, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός και στις οχτώ ταινίες «Χάρι Πότερ», που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2011, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

«Η δέσμευση του Max να διατηρήσει την ακεραιότητα των βιβλίων μου είναι σημαντική για εμένα και ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής της νέας μεταφοράς στην οθόνη, η οποία θα επιτρέψει ένα βαθμό βάθους και λεπτομερειών που μπορούν να υπάρξουν μόνο σε μια μεγάλης μορφής τηλεοπτική σειρά», δήλωσε η Ρόουλινγκ.

Τα τελευταία χρόνια γίνονταν εικασίες για πιθανή τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, κάτι που είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις.

Παρότι ο κόσμος του Χάρι Πότερ- βιβλία, ταινίες, παραστάσεις και video games- εκτιμάται ότι αξίζει 25 δισ. δολάρια- οι απόψεις της Ρόουλινγκ για τα δικαιώματα των τρανς έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και έκαναν πολλούς να γυρίσουν την πλάτη στον κόσμο μαγείας που γέννησε η φαντασία της.

Διαβάστε περισσότερα