Ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και εικονικοί εμβολιασμοί είναι ο «πονοκέφαλος» των ειδικών και της ελληνική κυβέρνησης στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να δικαστούν από το αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο, οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για εικονικό εμβολιασμό.

Οι γυναίκες, μία νοσηλεύτρια, μία συνταξιούχος πλαστικός χειρουργός και μία συνεργάτης της γιατρού, είναι αντιμέτωπες, ανά περίσταση, με κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, συνέργειας στην πράξη, καθώς για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενες, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να δικαστούν αύριο.

Παράλληλα η εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί, αν το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα της αστυνομίας με εισαγγελική εντολή μετά από πληροφορίες, ήταν μεμονωμένο, ή αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών.

Το χρονικό τη υπόθεσης

Πρόκειται για μια νέα υπόθεση με εικονικούς εμβολιασμούς που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στην οποία εμπλέκονται 75χρονη γιατρός, η γραμματέας της και μία νοσηλεύτρια.

Η ηλικιωμένη γιατρός, 75 ετών, μαζί με τη γραμματέα της μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο και έπειτα από συνεννόηση με νοσοκόμα προχώρησαν στον εικονικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να συλληφθούν, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη.

Πρόκειται για 75χρονη πλαστική χειρουργό και τη γραμματέα της, μια 66χρονη συνταξιούχο διοικητική υπάλληλο, οι οποίες έκαναν εικονικά τα εμβόλια. Τον δήθεν εμβολιασμό πραγματοποίησε 59χρονη νοσηλεύτρια, η οποία πετούσε τη σύριγγα μαζί με το φιαλίδιο στα σκουπίδια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Τι υποστηρίζει η 75χρονη που «έκανε το εμβόλιο»;

Αρνείται τις κατηγορίες η 75χρονη γιατρός-πλαστικός χειρουργός, καθώς σύμφωνα με την ίδια, εμβολιαζόταν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ στην πρώτη είχε εμφανίσει και συμπτώματα, όπως είπε.

«Κάναμε το εμβόλιό μας κανονικά, αλλά κάποιος περίεργος έκανε καταγγελία ότι δεν το κάναμε», δήλωσε η γιατρός στην κάμερα του Alhpa.

Η 75χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν εκδόθηκε πλαστό πιστοποιητικό, ενώ προσέθεσε πως δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά «αυτό το πράγμα με την υποχρεωτικότητα έχει καταντήσει αηδία».

Εξαδάκτυλος για τη γιατρό: «Αισθανόμαστε ντροπή, μεγάλη ανοησία»

«Αισθανόμαστε μεγάλη ντροπή για τα περιστατικά των εικονικών εμβολιασμών» από μέλη της ιατρικής κοινότητας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και ερωτηθείς για το πώς μπορεί να αντιδράσει ο ΠΙΣ σε τέτοια περιστατικά, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε «απόλυτη ανοησία, για μια γιατρό 75 ετών, να εκτίθεται στην κοινή γνώμη αλλά και στον ιό με αυτόν τον τρόπο».

Οπως προσέθεσε, «από εκεί και πέρα το περιστατικό θα πάρει τον δρόμο του ποινικά και πειθαρχικά και δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία για αυτό».