Ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης καταθέτοντας εξελίχθηκε σε μάρτυρα υπεράσπισης των 2 κατηγορουμένων και μάρτυρας κατηγορίας της μη κατηγορούμενης Ελένης Ράικου.

«Η κ. Ραίκου ήταν εμπλεκόμενη σε πολλά πράγματα και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ήταν κατηγορούμενη -κατέθεσε- Είχε να μην πω προσωπική, σίγουρα οικογενειακή σχέση μέσω του συζύγου της γιατρού που συμμετείχε στο πρόγραμμα Novartis. Έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση της Novartis που πρώτη άρχισε να διερευνά. Η οικογένεια Ραικου ήταν σχετιζόμενη με το χώρο του φαρμάκου και τα κόλπα στο χώρο του φαρμάκου ενώ υπήρχαν εμβάσματα της εταιρείας προς τον σύζυγό της για επιστημονικές μελέτες.

Πρόεδρος: Η κα Ράικου κατέθεσε ότι παραιτήθηκε για το δημοσίευμα σας για την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα.

Βαξεβάνης: Παραιτήθηκε πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα. Δηλαδή παραιτείται μια εισαγγελέας Διαφθοράς από ένα τρέιλερ;

Πρόεδρος: Από τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν τις έχετε πάρει, λέτε, τις πληροφορίες…

Βαξεβάνης: Γιατί ήταν αποδέκτης του εγγράφου για να το έχει; Η κυρία Ράικου ήταν εμπλεκόμενη σε πράξεις που κατά την άποψή μου έπρεπε να είναι κατηγορούμενη σήμερα. Είχε οικογενειακή εμπλοκή με το θέμα της Novartis ο σύζυγός της. Από πού προκύπτει ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παρεμποδίσουν; Γιατί δεν έβαλε τότε τον Παπαγγελόπουλο στο σκαμνί, το έκανε μετά από δυο χρόνια.

Η κυρία Ράικου αφού δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει ως εισαγγελέας προσέφερε τον εαυτό της για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό παιχνίδι και να οδηγηθούν κάποιοι άνθρωποι σε δίκη, μεταξύ αυτών και εγώ. Η Ράικου επέλεξε να θυματοποιηθεί αντί να απαντήσει για το τι έγινε στην υπόθεση Λιακουνάκου

Ο Κώστας Βαξεβάνης αρνήθηκε πως η δημοσιογραφική «πηγή» του για σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αφορούσαν την Ελένη Ράικου, ήταν ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.