Τρία νέα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τους Δήμους Περάματος, Αλεξανδρούπολης και Παγγαίου Καβάλας ενέκρινε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, οι τρεις δήμοι αποκτούν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα σχέδια δράσεων που έχουν υποβάλει, υλοποιώντας παρεμβάσεις που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με φιλικό αποτύπωμα προς το περιβάλλον.

Με αφορμή την έγκριση των ΣΒΑΚ των τριών Δήμων, ο Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Το όραμά μας για ανθρώπινες πόλεις υλοποιείται μέσα από τα ΣΒΑΚ και παραμένει κοινός μας στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Μέσα από έναν ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, ενισχύουμε την ανάπτυξη της μικροκινητικότητας και των ποδηλατοδρόμων, καθώς και της διασύνδεσης των μέσων μεταφοράς, με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε όλους».

Τα ΣΒΑΚ των Δήμων Περάματος, Αλεξανδρούπολης και Παγγαίου Καβάλας έρχονται να προστεθούν σε μια λίστα περιοχών που συνεχώς διευρύνεται. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεπικουρεί το έργο των Δήμων παρέχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές, ώστε ο θεσμός των ΣΒΑΚ να αποτελέσει βασικό όχημα για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: