Μεγάλη ταλαιπωρία επικράτησε στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη αυρώθηκε λόγω βλάβης (διακοπή ρεύματος). Ενημέρωση δεν υπάρχει εδώ και τέσσερις ώρες, και οι επιβάτες έχουν εξαγριωθεί καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να τους πει αν και πότε θα ταξιδέψουν. Επίσης, ουδείς είναι σε θέση να τους ενημερώσει αν θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και ποιος θα καλύψει τα έξοδα, ούτε υπάρχει και πρόβλεψη για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται νωρίς το απόγευμα με την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρωην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το περίφημο «Λευκό Βέλος», το τρένο που κάνει την απόσταση Λάρισα – Αθήνα σε 2,5 ώρες.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε σήμερα στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα. Ωστόσο, από τις 18:00 έχει σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.
Το συμβατικό τρένο των 19.22 ακινητοποιήθηκε μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος. Το «Βέλος» είχε νωρίτερα αποχωρίσει για Θεσσαλονίκη και ακινητοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο μπροστά.

Οι επιβάτες, όπως λένε, δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία και το μόνο που τους έχουν πει ανεπίσημα είναι πως υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Έτσι, είναι εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης και απίστευτης ταλαιπωρίας, έχοντας πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο για τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.