Σας έχουμε εξηγήσει γιατί η Autohellas είναι η μετοχή της επόμενης δεκαετίας και ήδη η μετοχή ανταποκρίνεται καθώς με τα κέρδη και την ρευστότητα από την τιτλοποίηση με την JP Morgan θα επεκταθεί σημαντικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων πρέπει να διαθέτουν το 1/3 του στόλου στα “πράσινα” οχήματα νέας τεχνολογίας.

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι, θα καταργηθούν από το 2030 τα οχήματα βενζίνης, diesel  – όπως συμβαίνει σε πολλά θέματα της εποχής μας – ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος θα οδεύει προς τα χαμηλού κόστους οχήματα. Δηλαδή, τις ενοικιάσεις βραχυπρόθεσμου χρόνου,όπου δεν θα πληρώνεις τεράστια ποσά και κόστη για να μετακινείσαι.

Όταν τα κέρδη της Autohellas στο 9μηνο είναι 46,4 εκατ. ευρώ και έρχονται μερίσματα, τότε κάντε τους υπολογισμούς.

Και δείτε τι συμβαίνει σε ανεπτυγμένες αγορές με την μετοχή λ.χ της Avis η οποία έφτασε να ξεπερνά τα 500 δολάρια κάποια στιγμή. Εξάλλου εκεί ζουν το δικό τους 1999.

Ο επιχειρηματίας Ε. Βασιλάκης μαζί με λίγους άλλους στο χρηματιστήριο ( MoH, Quest κα) δίνουν μερίσματα από τις εταιρείες τους. Από την άποψη αυτή σέβονται τους μετόχους τους.