Μπορεί να άργησε αλλά έκανε επίσημη εμφάνιση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη νέα του σύντροφο

Ήδη από το 2019 ήταν γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε χωρίσει με την σύζυγό του Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον, μετά από 35 χρόνια κοινής ζωής και είχε αποφασίσει να κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Για πρώτη φορά, ωστόσο, το ζευγάρι έκανε δημόσια εμφάνιση τη Δευτέρα, στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Φαραντούρη, όπου παρών ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σχέση του πρώην υπουργού Οικονομικών με την πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάσση ξεκίνησε προσεκτικά, όπως άλλωστε και η μετακόμιση του στα Ανω Πατήσια από την Κηφισιά, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ζωή της πρώην συζύγου του και των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός στις προηγούμενες ευρωεκλογές ανέλαβε να πάει στην Ηπειρο -από όπου κατάγεται- για να στηρίξει τους υποψηφίους του κόµµατος της Αριστεράς. Εκεί γνώρισε την κ. Νάσση, η οποία γεννήθηκε, έζησε και εργάζεται στην Ιταλία.

Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η Ολγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, για να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης», µια ανάλυση της σημερινής Ευρώπης και της ελληνικής αντίστασης ενάντια σε ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάµεις. Εκεί, απελευθερωμένοι από τον στενό κοµµατικό περίγυρο, αποφάσισαν να πάνε παρακάτω και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Από τότε το ζευγάρι κινήθηκε πολύ διακριτικά και ποτέ δεν εμφανίστηκαν δημόσια μαζί. Η τελευταία κοινή τους φωτογραφία ήταν σε γνωστή ψαροταβέρνα στο παραλιακό µέτωπο της Πρέβεζας, όπου δείπνησαν µε λίγους φίλους, µε θέα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη κάτω από το φεγγάρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα , εκτός από το πάθος για την πολιτική, ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Νάσση µοιράζονται την αγάπη τους για την Ήπειρο. Ο µεν κ. Τσακαλώτος κατάγεται από την Πρέβεζα, ενώ η κ. Νάσση από τα γειτονικά Γιάννενα. Ο πρώην υπουργός Οικονοµικών διατηρεί ένα από τα ωραιότερα σπίτια µέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο συχνά πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες των τουριστών-περιηγητών. Πρόκειται για ένα αρχοντικό, βαµµένο σε παραδοσιακό παστέλ χρώµα, µε κεραµίδια και περιτριγυρισµένο από λουλούδια και φυτά.

Διαβάστε ακόμη: