Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4–0 από τη Μακάμπι Χάιφα και σε συνδυασμό με το 1–1 του Ισραήλ, είπε πρόωρο «αντίο» στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν μόλις από το 5ο λεπτό, καθώς «άνοιξαν» το σκορ χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί. Το σύνολο του Πέντρο Μαρτίνς δε μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πιερό με δύο προσωπικά τέρματα (61’ και 65’) «κλείδωσε» την πρόκριση για τη Μακάμπι. Στο 86’, ο Φανί χάρισε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ισραηλινών.

Πλέον, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία αποκλείστηκε από τη Φερεντσβάρος. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 04/08 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 11/08.

Η αναμέτρηση άρχισε με «φρενήρη» ρυθμό και τη Μακάμπι να αιφνιδιάζει, με την όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί, για το 1–0.

Στο 12ο λεπτό, υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού για πέναλτι, έπειτα από κόρνερ, κεφαλιά του Τικίνιο και επαφή του Πλάνιτς με τη μπάλα, η οποία πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής διέταξε τη συνέχεια του παιχνιδιού, δίχως η φάση να ελεγθεί από τον VAR.

Στο 24’, ο Μπουχαλάκης, έπειτα από ακόμη ένα κόρνερ από τα δεξιά, σταμάτησε την πορεία της μπάλας, έκανε το σουτ και σκόραρε. Ωστόσο, το τέρμα δε μέτρησε, διότι είχε βρει τη μπάλα με το χέρι, στην κίνηση του κοντρόλ.

Ακολούθησαν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις από τους γηπεδούχους και ένα σουτ εκτός περιοχής του Μασούρα που κατέληξε άουτ. Μάλιστα, στο 45+7’ η Μακάμπι λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως, ο Νταβίντ νικήθηκε στο τετ–α–τετ από τον Βάτσλικ, που διατήρησε το 1–0 υπέρ των Ισραηλινών.

Στο 61’, ο Χαζίζα σέντραρε στον Πιερό και εκείνος με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2–0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μακάμπι Χάιφα «ανέβασε» τον δείκτη του σκορ στο 3–0. Ο Κορνού από τα αριστερά σέντραρε ξανά για τον Πιερό, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μακάμπι Χάιφα.

Η εφιαλτική νύχτα για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα «χτύπημα» των φιλοξενούμενων, αφού το όμορφο σουτ του Φανί «έγραψε» το τελικό 4–0 για τη Μακάμπι Χάιφα.

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Βερσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46’ Καρβάλιο), Μ. Καμαρά (77’ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62’ Κούντε), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72’ Μεναχέμ), Σερί (78’ Ατζίλι), Λαβί, Μουχαμάντ, Χαζίζα (73’ Οφρί), Πιερό (86’ Ρουκαβίτσια), Νταβίντ (78’ Φανί).