Το… αδιανόητο πλην εντυπωσιακό τέρμα του Χαζίζα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη αναμέτρηση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα, στο Ισραήλ.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 27/07 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22:00). Αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν, θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στην επόμενη προκριματική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε περίπτωση αποκλεισμού, θα «υποβιβασθούν» στον 3ο προκριματικό του EL, όπου θα αγωνισθούν ενάντια στον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η αρχή του αγώνα ήταν ιδανική για τον Ολυμπιακό, καθώς «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Τικίνιο πάσαρε στον Μασούρα, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια και σούταρε εκτός περιοχής. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι ύστερα από επέμβαση του Κοέν και «στρώθηκε» στον Ζινκερνάγκελ, που σκόραρε στο ντεμπούτο του για το 1–0.

Η Μακάμπι Χάιφα προσπάθησε να πιέσει, κρατώντας περισσότερο τη μπάλα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν με 4–5–1, δυσκολεύοντας το έργο των γηπεδούχων, οι οποίοι περιορίσθηκαν σε κάποιες φιλόδοξες προσπάθειες, εκτός περιοχής.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος του Ισραήλ «ανέβασε» κατακόρυφα την απόδοσή του και μάλιστα, κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, με τους Νταβίντ (39’) και Πλάνιτς (45+3’). Όμως, δε μέτρησε κανένα γκολ, επειδή αμφότεροι ήταν σε θέση οφσάιντ. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ είχαν και καλή στιγμή στο 58’, έπειτα από όμορφη ενέργεια του Αμπουμακάρ Καμαρά, η οποία δεν αξιοποιήθηκε από την άστοχη σέντρα του Μαντί Καμαρά.

Στο 64’, η Μακάμπι Χάιφα «σπατάλησε» μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Πιερό αστόχησε στο τετ–α–τετ απέναντι στον Βάτσλικ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Ισραηλινοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε ξανά, με τη Μακάμπι να αναζητά την κατάλληλη στιγμή και φάση ώστε να «χτυπήσει». Στο 70’, ο Κορντούντ αστόχησε σε βολέ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, χάθηκε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία. Από παρέμβαση του Βάτσλικ, η μπάλα έφθασε στον Πιερό, ο οποίος από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σύνολο του Πέντρο Μαρτίνς, δεν κατόρθωσε να κρατήσει το «μηδέν», καθώς στο 90+2’, ο Χαζίζα από δεξιά και εντός περιοχής, πραγματοποίησε ένα τυφλό γύρισμα – σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Βερσάλικο (80’ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72’ Μπουχαλάκης), Κανέ, Μασούρας (80’ Άβιλα), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Μαντί Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (46’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κόρνουντ (79’ Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Τσέρικ, Λαβί (61’ Φανί), Ατζίλι (50’ Ρουκαβίτσια), Ντάβιντ (60’ Πιερό), Χαρίζα.