“Γνωρίζετε τους λόγους που με αναγκάζουν να απαρνηθώ το θρόνο”, είπε το 1836 ο Εδουάρδος ο 8ος στον λαό εγκαταλείποντας το βασιλικό βρετανικό θρόνο. Ο λόγος ήταν μια γυναίκα. Το όνομά της: Ουάλις Σίμπσον. Ήταν ήδη σαράντα ετών, όχι ιδιαίτερα όμορφη, αλλά σίγουρα ήταν μοιραία και είχε πολλές κατακτήσεις.

Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Γεννήθηκε το 1896 στην Βαλτιμόρη της Αμερικής. Ο κηδεμόνας και θείος της ήταν λαμπρός επιχειρηματίας και φίλος με τον Αμερικανό πρόεδρο Γκρόβερ Κλήβελαντ.

“Έξυπνη, ζωντανή , χαριτωμένη” την χαρακτήριζαν οι συμμαθήτριες και οι φίλες της. Οι κοσμικογράφοι της εποχής έγραφαν για εκείνη “Το δέρμα της ήταν εξαίσιο, απαλό. Τα μάτια της μεγάλα, γαλάζια. Το μέτωπό της ψηλό”. Όμως εκείνη γνώριζε τα αρνητικά της στοιχεία για αυτό και όταν αργότερα ο Τζέρομ Ζερμπ τη φωτογράφιζε στο Παλμ Μπιτς του έλεγε “Πρόσεξε στο ρετούς, βγάλε όλα αυτά που με κάνουν να μοιάζω σαν φοράδα.”

Ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος 8ος έκανε κάτι που δεν επιτρεπόταν. Ερωτεύτηκε τη λάθος γυναίκα.

Από την πρώτη τους συνάντηση ξεκίνησε η ερωτική τους περιπέτεια. Ο πρίγκιπας ένιωθε καταγοητευμένος. Η ζωή τους έγινε πάρτυ, ξενύχτια, γιορτές. Τη σύστηνε παντού με τη φράση “η γυναίκα που αγαπώ”.

Τότε ήταν που ξεκίνησαν τα σχόλια και οι έντονες συζητήσεις στους κοσμικούς κύκλους.
Οι μεγάλες οικογένειες της Αγγλίας άρχισαν να απομακρύνουν το ζεύγος. Ο Εδουάρδος από τη μεριά του, έκανε τα πάντα για να σπάσει τον κλοιό της αγγλικής αριστοκρατίας. Η σχέση τους όμως, έμοιαζε τόσο αδιέξοδη.
Θα ερχόταν η μέρα που ο Εδουάρδος  θα ανακηρυσσόταν βασιλιάς και αυτό καθιστούσε απολύτως αδύνατο τον γάμο με μια κοινή θνητή η οποία συνέχιζε να μένει με τον δεύτερο σύζυγό της και παράλληλα είχε ερωτική σχέση με τον πρίγκιπα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση ήταν να συναινέσει σε αυτή την σχέση ο βασιλιάς Γεώργιος ο β’, με τον οποίο κανείς δεν επιθυμούσε να έχει αντιδικία.
Για δύο ολόκληρα χρόνια ο Εδουάρδος δεν ήθελε να έχει καμία συζήτηση με τον πατέρα του για την σχέση του με την Ουάλις. Βέβαια,  είχε ήδη αρχίσει να την προσκαλεί σε χορούς των ανακτόρων και όλοι γνώριζαν για εκείνη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr