Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Alpha bank βρίσκεται προ των μεγάλων προκλήσεων καθώς η αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ αλλάζει τα δεδομένα και δρομολογεί τη νέα εποχή. Σε αυτή τη νέα εποχή, ο ρόλος της συστημικής τράπεζας με την μεγάλη παράδοση και την θρυλική προϊστορία θα είναι κομβικός και καθοριστικός τόσο για το τραπεζικό σύστημα όσο και για την εθνική οικονομία, με φόντο την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επί του προκειμένου, η αύξηση κεφαλαίου σήμερα θα εγκριθεί διανοίγοντας νέους δρόμους και προκλήσεις. Οι εξουσιοδοτήσεις που έχουν μαζευτεί διασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και δεν έχει καμία σημασία αν ο Πόλσον καταψηφίσει ή όχι την αύξηση, που είναι και το πιθανότερο για πολλούς και ποικίλους λόγους άσκησης πιέσεων.

Βλέπετε ο διεθνής κερδοσκόπος βρήκε και τα έκανε. Εκμεταλλεύεται -και αυτό είναι το ταλέντο του – κάθε ευκαιρία!

Το είδαμε στην ΕΥΔΑΠ όπου έχει καταστήσει φερέφωνα τους Σαχίνηδες και παρά τις ζημιογόνες χρήσεις εισπράττει σε μόνιμη βάση μέσα από διανομή μερισμάτων και επιστροφές κεφαλαίου. Και κάνει συνεχή απόσβεση της επένδυσης του.

Τι είδαμε πρόσφατα και στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς όπου πάλι εκμεταλλεύθηκε την συγκυρία.

Ειδικότερα τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και ήταν ακόμη αβέβαιο εάν η αύξηση της Τρ. Πειραιώς θα πετύχαινε, βρήκε την ευκαιρία να αποσπάσει από τον συντονιστή της αύξησης, την Goldman Sachs προνόμια και ευνοϊκούς όρους.

Και έτσι στη συνέχεια μετά την μεγάλη επιτυχία της αύξησης και την απίστευτη εκδήλωση ενδιαφέροντος αναδείχθηκε ως ο μεγάλος κερδισμένος.

Υπό αυτό το πρίσμα θέλησε να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία στην Alpha!

Και μόλις απέτυχε να επιβάλει τα θέλω του άρχισε τους «εκβιασμούς» και τις πιέσεις με τα μπαίνω – δεν μπαίνω, ψηφίζω – καταψηφίζω!

Είτε ψηφίσει σήμερα είτε όχι, ο Πόλσον θα μπει στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του!

Είχε προτείνει χαμηλή τιμή στην αύξηση, γύρω στα 0,80 ευρώ!

Η διοίκηση της Alpha ορθώς δεν δέχτηκε και επέμεινε στο 1 ευρώ!

Όπως δεν δέχτηκε και την συμβιβαστική πρόταση της Goldman Sachs για τιμή έκδοσης 0,90 ευρώ!

Υπό αυτή την έννοια όλα προχωρούν καλώς για την Alpha.

Η αύξηση κεφαλαίου για την Alpha Bank, κατά πληροφορίες είναι ήδη καλυμμένη, το ενδιαφέρον πρωτοφανές και το μόνο που απομένει είναι ανοιχτό όσον αφορά την τιμή έκδοσης που κατά πληροφορίες θα είναι τελικώς οριακά κάτω του 1 ευρώ, για λόγους «ψυχολογικούς» και θα προσδιορισθεί κοντά στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με τις πληροφορίες!