Aπορίας άξιον αποτελεί για την κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου πώς δεν βλέπουν τις «εστίες» προβλημάτων που δημιουργούνται σε Χρηματιστήριο και Κεφαλαιαγορά.

Πρώτα- πρώτα έχουμε τους μισθούς και το bonus του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σ. Λαζαρίδη, ο οποίος χάρις τις εισηγήσεις του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χαντζηνικολάου (και πρόεδρος της ΕΧΑΕ) και της συζύγου του κ. Μυλωνά (κα Καζόλη) απολαμβάνει το Βonus παρά το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος σύμβουλος ΙSS συνέστησε στους μετόχους την καταψήφιση.

Κυνικότατος ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ είπε προς στην Γενική Συνέλευση ότι θα διορθώσει την αιτιολόγηση για τον μισθό στην επόμενη Γενική συνέλευση!

Εκτός απο την κα Καζόλη η οποία δήλωσε ότι θα κάνει σεμινάρια για την εταιρική διακυβέρνηση όντας μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΧΑΕ, μια ακόμα γυναίκα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κα Α. Στάμου είναι και με τον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης και με το νόμο.

Βεβαίως, ο κ. Χ. Ηλιάδης της Goldman sachs η οποία κάτεχει το 5% της ΕΧΑΕ κάτι θα γνωρίζει παραπάνω.

Και η ΕΧΑΕ μπορεί να οδεύει προς πώληση.

Διότι αυτοί οι «εναγκαλισμοί» τραπεζιτών – ΕΧΑΕ εξηγούν γιατί το χρηματιστήριο βρίσκεται κολλημένο στις 900 μονάδες όταν οι διεθνείς αγορές πραγματοποιούν συνεχή ρεκόρ.