Με ισχυρά μεγέθη, αυξημένα κατά διψήφια ποσοστά από πέρυσι, ολοκλήρωσε το τρίμηνο η EasyJet και τον CEO της Γιόχαν Λούντγκρεν να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης της ζήτησης.

Ειδικότερα, ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας εμφάνισε στο τρίτο του οικονομικό τρίμηνο προ φόρων κέρδη ύψους 236 εκατ. λιρών, αυξημένα κατά 16% από τις 203 εκατ. λίρες στο ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Η επιβατική κίνηση της EasyJet ήταν ενισχυμένη επίσης κατά 8%, οδηγώντας σε αύξηση 11% στα συνολικά της έσοδα στο τρίμηνο.

Τα ισχυρά μεγέθη που εμφάνισε η αεροπορική παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση αν ληφθεί υπόψη ότι δύο ημέρες πριν η ανταγωνιστική της Ryanair ανέφερε ισχυρό πλήγμα στη δική της κερδοφορία κατά 46% στο τρίμηνο.

Αντίθετα, η EasyJet έχει ήδη κάλυψη 69% των κρατήσεων της για το τέταρτο τρίμηνο, με αυξημένα αεροπορικά έσοδα ανά θέση κατά 1%.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της εταιρείας έφτασε να ενισχύεται έως και άνω του 8% μετά τις ανακοινώσεις των μεγεθών της, ενώ συνεχίζει πλέον λίγο πιο μετριασμένα στο +6%.

Διαβάστε ακόμη: