Δυσμενή σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή της πρώην Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ να φύγει για διακοπές στην Ιταλία ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρότι δεν έχει ως τώρα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η κυρία Μέρκελ βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο μαζί με τον σύζυγό της Γιοάχιμ Ζάουερ στην Τοσκάνη, ενώ, όπως μετέδωσε η BILD, χθες ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, συνοδευόμενη από την πρώην υπουργό Παιδείας και μετέπειτα πρεσβευτή της Γερμανίας στο Βατικανό, Ανέτε Σαβάν.

Σχολιάζοντας τη στάση της πρώην καγκελαρίου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο ‘Αντριι Μέλνικ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Βέβαια, στη Φλωρεντία δεν υπάρχουν στους δρόμους δολοφονημένες γυναίκες και παιδιά. Για αυτό και υπάρχει τόσος πολύς πολιτισμός και τόση πολλή τέχνη. Καταπληκτικά». Μετά την αποκάλυψη των φρικαλεοτήτων στην πόλη Μπούτσα έξω από το Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε δηκτικά την ‘Αγγελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επισκεφθούν μαζί του την περιοχή, προκειμένου να δουν, όπως είπε, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, υπονοώντας την άρνηση των δύο ηγετών στο αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.