Το ιδιαίτερα ευνοϊκό χρηματιστηριακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, σε συνδυασμό με το καθαρό πολιτικό τοπίο, την ομαλότητα που προμηνύεται για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή των ξένων επενδυτών που τηρούσαν στάση αναμονής λόγω πολιτικού ρίσκου και υψηλών επιτοκίων, αρχίζει να δημιουργεί τις βάσιμες προϋποθέσεις για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο νέων δυναμικών επιχειρήσεων αλλά και τραπεζών!

Οι πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για 3 νέες εισαγωγές στο ΧΑ, που έχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και η εισαγωγή τους θα ενισχύσει περαιτέρω το γενικότερο χρηματιστηριακό περιβάλλον αυξάνοντας εκτός των άλλων το βάθος της αγοράς!

Optima, Sky Express και Noval property προ των πυλών! Ο στόχος του πέμπτου τραπεζικού πόλου, το σπάσιμο του μονοπωλίου της Aegean και το διαμάντι του real estate του ομίλου Στασινόπουλου!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μία ανερχόμενη τράπεζα που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πέμπτο τραπεζικό πόλο και δύο ιδιαίτερα δυναμικές επιχειρήσεις, μία του «αέρα» και μια της «γης» προετοιμάζουν με κάθε επισημότητα την εισαγωγή τους στο ΧΑ μόλις η συγκυρία το επιτρέψει, αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο, όταν και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα αρχίσει να αποκτά ρυθμό!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο εξετάζουν και δρομολογούν η Optima bank, με το εξαιρετικό μάνατζμεντ και τη στιβαρή ιδιοκτησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η Sky Express του δραστήριου κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλλου, που γιγαντώθηκε στην κρίση, έσπασε το μονοπώλιο της Aegean – Olympic air και την ώρα τούτη αριθμεί 21 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 9 είναι airbus Α320!

Αλλά και η Noval Property, η εταιρία διαχείρισης ακινήτων του Ομίλου Στασινόπουλου (Βιοχάλκο) που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα είχε μπει στο ΧΑ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η συγκυρία άλλαξε και η εισαγωγή μετατέθηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2023!

Διαβάστε περισσότερα