Ένα θεματικό πάρκο βασισμένο στη διάσημη ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων Dragon Ball, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει η Σαουδική Αραβία, προκαλώντας ανάμικτες αντιδράσεις από τους θαυμαστές.

Θα διαθέτει έναν δράκο 70 μέτρων (229,6 πόδια) στο κέντρο του και τουλάχιστον 30 διαφορετικές διαδρομές, αναφέρει η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του.

Όπως επισημαίνει το BBC, το πάρκο θα είναι το πρώτο αξιοθέατο στον κόσμο που βασίζεται στο δημοφιλές franchise των μέσων ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με κάποια κριτική από τους θαυμαστές, οι οποίοι επικαλούνται το ιστορικό της Σαουδικής Αραβίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πάρκο θα καλύπτει περισσότερα από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την Qiddiya Investment Company (QIC), η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο επενδυτικό ταμείο της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος «μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας» μεταξύ της QIC και της Toei Animation, του Ιάπωνα παραγωγού του Dragon Ball.

Ο δράκος με τις… ευχές

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Dragon Ball, το πάρκο θα περιλαμβάνει ένα τρενάκι λούνα παρκ μέσα στον δράκο που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τον Shenron, έναν δράκο που δίνει ευχές που εμφανίζεται στο franchise.

Το Qiddiya είναι ένα σημαντικό έργο ψυχαγωγίας και τουρισμού που κατασκευάζεται κοντά στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Αποτελεί μέρος των σχεδίων της πλούσιας σε ενέργεια χώρας να διαφοροποιήσει την οικονομία της μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Ενώ ορισμένοι θαυμαστές του Dragon Ball καλωσόρισαν τα σχέδια για το θεματικό πάρκο, άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβήτησαν την απόφαση να για τη επιλογή της Σαουδικής Αραβίας.

Η χώρα έχει επικριθεί για το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα και την έλλειψη αναγνώρισης των δικαιωμάτων LGBTQ+.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του δημιουργού του Dragon Ball, Akira Toriyama.

Ο Τοριγιάμα πέθανε την 1η Μαρτίου, σε ηλικία 68 ετών. Μόνο η οικογένειά του και πολύ λίγοι φίλοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο Dragon Ball.

Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο απέτισαν φόρο τιμής στον Toriyama για τη δημιουργία χαρακτήρων που έχουν γίνει μέρος της ζωής τους.

Η σειρά κόμικ Dragon Ball έκανε το ντεμπούτο της το 1984. Ακολουθεί ένα αγόρι που ονομάζεται Son Goku στην προσπάθειά του να συλλέξει μαγικές μπάλες δράκου που μπορούν να του δώσουν σούπερ δυνάμεις.

Είναι ένα από τα ιαπωνικά κόμικς με τη μεγαλύτερη επιρροή και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη: