Άναυδοι έμειναν κάποιοι από τους κατοίκους στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις, στην Ελλάδα, όταν είδαν στον ουρανό δεκάδες ουράνια φωτεινά σώματα να ίπτανται στην ατμόσφαιρα. Οι φωτεινές κουκκίδες, που τελικά ήταν δορυφόροι από το project «Starlink», κινούνταν σε μια σειρά.

Δορυφόροι Starlink πάνω από την Ελλάδα

Σύμφωνα με το onlarissa, τα αντικείμενα ήταν ορατά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Κάτοικοι στα Γιάννενα, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Κύθνο είχαν την ίδια ακριβώς απορία, δηλαδή περί τίνος πρόκειται.

Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Elon Musk, του καλύτερα αμειβόμενου CEO στον πλανήτη.

Τι είναι οι δορυφόροι Starlink που εντοπίστηκαν σε διάφορα μέρη πάνω από την Ελλάδα

Οι φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν σε μια σειρά έδωσαν «τροφή» στους συνωμοσιολόγους στην αρχή.

Όπως όμως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, τα σενάρια φαντασίας για εξωγήινους κ.ο.κ. δεν είχαν καμία απολύτως υπόσταση, καθώς πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Elon Musk που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Είναι κάτι άλλωστε που έχει ξαναγίνει με τη συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη Γη. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24η Ιανουαρίου του 2021.

Οι δορυφόροι Starlink του Elon Musk πάνω από την Ελλάδα (vid)

Εκτός από την Ελλάδα πάντως, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και σε άλλες χώρες.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, έγιναν ορατοί στην Αϊόβα, με τοπικό μέσο να λαμβάνει πολλές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φώτων να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της Πολιτείας.

What was the line of lights moving in the eastern Iowa sky tonight? It was Spacex’s latest batch of Starlink satellites. To find out when you might see them check this out: http://findstarlink.com -Joe

Δημοσιεύτηκε από KCRG-TV9 First Alert Weather στις Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.