Δωρεάν τέστ Covid-19 θα κάνει ο Δήμος αλίμου στην παραλία Αλίμου με την μέθοδο “drive through” (μέσα από το όχημα) αυτό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και για όσες ημέρες υπάρχει ζήτηση.

Τα τεστ θα γίνονται ΟΛΕΣ τις ημέρες της εβδομάδας (από Δευτέρα έως και Κυριακή), από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ., στο πάρκινγκ της παραλίας Αλίμου (στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, δίπλα στην πεζογέφυρα).
Δικαίωμα να κάνουν το τεστ έχουν όλοι οι κάτοικοι του Αλίμου, αλλά και από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αθήνας (ηλικίας 10 ετών και άνω).
Οι μόνες προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος το τεστ είναι:
1. ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο κ.λπ.) και ΟΧΙ ΠΕΖΟΣ. Μέσα σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 3 άτομα, φορώντας βέβαια μάσκα.
2. ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ: τον ΑΜΚΑ του, την ταυτότητά του και να δίνει το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα μέσω sms.
Οπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης “δεδομένου ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο σημείο για τη διενέργεια τεστ για πολλές ημέρες, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν, παρακαλούμε να μην σπεύσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι το πρώτο Σαββατοκύριακο (12-13 Δεκέμβρη), προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία”.
Στον χώρο θα βρίσκονται υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου για να βάζουν σε σειρά τα οχήματα και να διευκολύνουν τη γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, δεδομένου μάλιστα ότι το rapid test διαρκεί μόλις 2 λεπτά.