Η δάσημη τραγουδίστρια Taylor Swift έκανε δωρεά ύψους 100.000 δολάρια στην οικογένεια της Lisa Lopez-Galvan, της μητέρας δύο παιδιών που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαζικών πυροβολισμών που έγιναν την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, στην παρέλαση των Kansas City Chiefs για το κύπελο του Super Bowl.

«Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον απόηχο της καταστροφικής σας απώλειας. Με αγάπη, Taylor Swift», έγραψε η τραγουδίστρια στην ενότητα “Words of Support” της σελίδας, η οποία μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχε λάβει δωρεές συνολικού ύψους άνω των 180.000 δολαρίων.

Η 43χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε στη διάρκεια της παρέλασης με αποτέλεσμα να πεθάνει έπειτα από λίγη ώρα, κατά την διάρκεια χειρουργείου στην κοιλιά, που υποβλήθηκε μετά τον τραυματισμό της. Εργαζόταν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, KKFI, και παρουσίαζε δική της εκπομπή.

Από τη σοκαριστική επίθεση έχουν τραυματιστεί 21 συνολικά άτομα, 11 εκ των οποίων παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση, ενώ ασαφής παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός αλλά και το κίνητρο των δραστών, ενώ έχουν ως τώρα  συλληφθεί δύο έφηβοι για την επίθεση.