Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο νεαρούς που σκότωσαν τον συγγενή τους στη μέση του δρόμου στην Κυψέλη.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, θεωρώντας ότι τα δυο αδέλφια σχεδίασαν μαζί τον φόνο του 28χρονου και τον σκότωσαν μαζί, ανεξάρτητα ποιος του κατάφερε το μοιραίο πλήγμα με το μαχαίρι.

Σε περίπτωση καταδίκης, αντιμετωπίζουν την ίδια ποινή που φτάνει μέχρι την ισόβια κάθειρξη. Επίσης, διώκονται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς η συμμετοχή του 17χρονου στο έγκλημα συμπαρασύρει και τον ενήλικο αδελφό του.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξουν και στην ανακρίτρια ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον συγγενή τους και μάλιστα θα παρουσιάσουν στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, τεκμηριώνουν όσα ισχυρίζονται.

Την ίδια ώρα που οι δυο νεαροί βρισκόντουσαν στο ανακριτικό γραφείο, οι γονείς τους οδηγούνταν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Ζήτησαν και πήραν αναβολή για την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: