Παραδόθηκε ο Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην αυλή του σπιτιού της, στην Κυπαρισσία.

Ο καταζητούμενος παραδόθηκε στο τμήμα του αεροδρομίου στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Ρουμάνου, Βασίλης Νούζελας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Ο 39χρονος, πρώην σύντροφος της γυναίκας που βρέθηκε «τσιμεντωμένη», θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της. Μάλιστα, όσο η άτυχη γυναίκα ήταν εξαφανισμένη, εκείνος έφυγε από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρουμάνος επικοινωνήσε σήμερα το πρωί με τον συνήγορό του, ο οποίος τον έπεισε να παραδοθεί στις ολλανδικές Αρχές. Ο ίδιος απάντησε πως θα πήγαινε τη νυν σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, προκειμένου να αναχωρήσει για Βουκουρέστι και στη συνέχεια θε έθετε εαυτόν στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

kyparissia-arthro

Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία καταγραφή στο διεθνές σύστημα SIRENE, που ενημερώνει σε real time για τις παραδόσεις ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα, με συνέπεια οι ελληνικές διωκτικές αρχές να έχουν επικοινωνήσει τόσο με τους Ολλανδούς συναδέλφους τους, όσο και με τη Europol, ζητώντας να τους κρατούν σε διαρκή ενημέρωση για το θέμα.

Εφόσον οι Ολλανδικές Αρχές επιβεβαιώσουν στις Ελληνικές την παράδοσή του, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με βάση τις οποίες θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Το χρονικό της ιστορίας

Πριν από περίπου 11 μήνες η Μόνικα Γκιους είχε πάει σε νοσοκομείο της Κυπαρισσίας σε άσχημη κατάσταση. Τότε είχε ενημερώσει τους γιατρούς ότι ο άνδρας της την κακοποιούσε. Μάλιστα είχε προκληθεί ένταση όταν είχε φτάσει στο νοσοκομείο για να την παραλάβει

«Η γυναίκα μόλις τον αντίκρυσε αντέδρασε έντονα. Μας εξηγούσε ότι τη δέρνει, τη χτυπάει, την κακομεταχειρίζεται. Μάλιστα απ’ ό,τι έλεγε, εκεί, σε κάποιες κυρίες δίπλα, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε φύγει ήδη και πέντε έξι ημέρες από το σπίτι», είχε δηλώσει μάρτυρας του περιστατικού.

Τα ίχνη της 42χρονης γυναίκας είχαν χαθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο και μάλιστα με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Λίγο αργότερα ο σύζυγος της έφυγε από την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι η γυναίκα του δεν είχε βρεθεί.

Στο τέλος Αυγούστου οι νέοι ένοικοι του σπιτιού διαπίστωσαν μια διαφορά στο χρώμα του τσιμέντου σε ένα σημείο του σπιτιού τους. Τότε άρχισαν να σκάβουν για να δουν τι υπάρχει από κάτω, και τότε ανακάλυψαν το πτώμα της 42χρονης.