«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους αστυνομικούς στην υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Αποδίδει ευθύνες κυρίως σε τέσσερις αστυνομικούς μεταξύ των οποίων ο σκοπός και η επόπτρια που ήταν στο τμήμα το μοιραίο βράδυ.

Δολοφονία Κυριακής: Βαριές ευθύνες στον σκοπό

  • Δεν επόπτευε σωστά τον χώρο.
  • Δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο ως όφειλε.
  • Δεν ρώτησε την Κυριακή και το φίλο της γιατί ήρθαν στο τμήμα ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.

Δολοφονία Κυριακής: Τα λάθη και οι παραλείψεις της επόπτριας

Το πόρισμα ρίχνει ευθύνες και στην επόπτρια. Είναι η αστυνομικός που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο τμήμα εκείνο το βράδυ λόγω θέσης.

  • Δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης.
  • Άφησε το ζευγάρι να φύγει από το τμήμα.
  • Δεν κάλεσε η ίδια περιπολικό.

Δολοφονία Κυριακής: Ευθύνες σε αξιωματικό αστυνομίας και τηλεφωνητή

Το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες του STAR ρίχνει ευθύνες και στην αξιωματικό υπηρεσίας γιατί άφησε την Κυριακή να φύγει αλλά και στον τηλεφωνητή που είπε τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Παρέλειψε να ζητήσει τα στοιχεία του πρώην συντρόφου της που την απειλούσε για να κινητοποιήσει περιπολικά να τον αναζητήσουν, ενώ αποκαλύπτεται ότι την ώρα της δολοφονίας εκείνος είπε σε συνάδελφό του ‘«πήγε φίλος της να την προστατεύσει και έφαγε μαχαιριές. Έπαθα σοκ, αν θέλεις να τα ακούσεις τα ακούω live».

Το πόρισμα θα παραδοθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής με προτεινόμενες ποινές. Εκείνος έχει τον τελικό λόγο για τις ποινές που θα επιβληθούν.

Δολοφονία Κυριακής: «Δεν είναι άξιοι να φορούν στολή»

Ο πατέρας της Κυριακής, μιλώντας στο STAR, δεν κρύβει την οργή του.

«Δεν είναι άξιοι να φορούν τη στολή. Φταίνε όλοι για τη δολοφονία της κόρης μου. Από τον πιο μικρό ως και τον πιο μεγάλο σε βαθμό. Δεν θα δεχτώ κάποιοι να πέσουν στα “μαλακά”. Να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου πούνε τι σωστό έκαναν εκείνο το βράδυ. Γιατί αν έκαναν, σήμερα η κόρη μου θα ζούσε».

Διαβάστε ακόμη: