Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με την οικογένεια του δολοφονημένου Άλκη για να τους εκφράσει την οδύνη του για το απεχθές συμβάν και τα συλλυπητήριά του για τον αδόκητο χαμό του παιδιού τους.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τους υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα κάνει το παν για να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν για την άνανδρη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους γονείς του Άλκη έγινε τη Δευτέρα.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ευχαρίστησαν δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε στην υπόθεση, με τη μητέρα του Αλκη να λέει χαρακτηριστικά ότι «και ο κ. Μητσοτάκης είναι πατέρας και νιώθει τον πόνο μας».

Δολοφονία Άλκη: Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις-ο 25χρονος «Αθηναίος»

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, καθώς οι έρευνες προχωρούν. Από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Μεταξύ άλλων, διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ έχουν «φωτογραφίσει» έναν 21χρονο Έλληνα, εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας. Όσο για τον 23χρονο Αλβανό, τον «δείχνουν» ως… εγκέφαλο της φονικής, όπως εξελίχθηκε, επίθεσης.

Ο ίδιος, πάντως, στην απολογία του, κατονομάζει ουσιαστικά ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».