Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει για αύριο σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τη βία στον αθλητισμό.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση καλεί  τους εμπλεκομένους – αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς- να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή, ώστε να απομακρύνουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Οι συσκέψεις τις επόμενες ημέρες θα είναι συνεχείς. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων.

Ήδη, μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, την Παρασκευή ακολούθησαν έρευνες σε συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων στην Αθήνα, στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους και στο Ίλιον.

Σύμφωνα, δε, με κυβερνητικές πηγές, το «οπλοστάσιο» από το οποίο αντλεί τις οδηγίες του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, αναφορικά με τα εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο, περιλαμβάνει τον αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα και τους δύο νόμους για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας που έχουν ψηφιστεί την τελευταία διετία.