Επιπλέον «φως» στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη αναμένεται να ρίξει η διαδικασία αναγνώρισης των δραστών από τους φίλους του.

Αυτήν τη στιγμή η διαδικασία αναγνώρισης των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένας – ένας οι μάρτυρες βλέπουν τον κάθε κατηγορούμενο ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Καλούνται να τον αναγνωρίσουν πίσω από ένα τζάμι με μονόπλευρη θέαση και να πουν ποιος ήταν ο ρόλος του στην θανατηφόρα επίθεση που δέχτηκαν. Η διαδικασία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσία της 7η τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί ο νεαρός ο οποίος ρώτησε την παρέα του Άλκη και φιλάθλους του Άρη «τι ομάδα είστε».

Πρόκειται για τον 20χρονο Αλβανό, συνοδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποίησε μαχαίρι και αυτοτραυματίστηκε με αυτό στο χέρι.

Η διαδικασία της αναγνώρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες. Σκοπός είναι να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός, από τους 12 κατηγορούμενους, στο έγκλημα, σε συνδυασμό με τα άλλα ευρήματα, όπως είναι τα αποτυπώματα και το DNA, από το δρεπάνι και από το μαχαίρι που βρέθηκαν, όπως επίσης και το βιντεοληπτικό υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος.

Προφυλακίστηκε και ο 12ος κατηγορούμενος

Παράλληλα, χθες, ο 22χρονος επονομαζόμενος «Ντίνος» κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Ο 22χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, που επέβαινε στο τρίτο αυτοκίνητο, εκείνο από το οποίο κατέβηκαν οι πιο «σκληροί» χούλιγκαν.

Τονίζει, μάλιστα, ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Πρόκειται για τον 22χρονο με αρχικά ονόματος Τ.Κ., ή αλλιώς «Ντίνος», που διώκεται -μεταξύ άλλων- για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πράξη που βαρύνει και τους 11 συγκατηγορούμενούς του, που κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι.