Η αρχική πληροφορία ήταν ότι κεντρικό ρόλο στη δολοφονία του19χρονου Άλκη Καμπανού έπαιξε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος. Τώρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, οι εμπλεκόμενοι χούλιγκαν στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα τα οχτώ άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή, για την δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στη δολοφονία του Άλκη προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λένε ότι το δρεπάνι, που ήταν ένα από τα φονικά όργανα στην επίθεση, το κρατούσε Έλληνας τον οποίο μάλιστα κατονομάζουν οι συνεργοί του.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Ωστόσο αναζητούνται, μετά την ταυτοποίησή τους, ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, καθώς και ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ., όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Οι αστυνομικοί, από την ενδελεχή έρευνα που έχουν κάνει, έχουν καταφέρει να αποδώσουν στον κάθε ένα τον ρόλο που είχε στην επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη και των φίλων του, όπως ποιοι είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον 19χρονο και τραυμάτισαν τους φίλους του και ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης.

9 άτομα οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή για την δολοφονία του Άλκη - Ανάμεσά τους και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ

Πρώην ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ ένας εκ των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην οπαδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Σεσημασμένοι οι έξι από τους έντεκα εμπλεκόμενους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σε πρωινή του συνέντευξή ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους 11 εμπλεκόμενους, οι 6 είναι σεσημασμένοι.

Κατά την εκδοχή που μεταφέρουν στην Αστυνομία οι ίδιοι οι συλληφθέντες, τα δύο φονικά όργανα -το δρεπάνι και το ρόπαλο- τα κρατούσαν δύο εκ των πέντε μελών του τάγματος των δολοφόνων που δεν ήταν σεσημασμένοι για παλαιότερα αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία για τον προσδιορισμό των ενόχων της δολοφονίας, θα απαιτηθεί η διασταύρωση των αποτυπωμάτων και του dna των δραστών. Στο ρόπαλο εκτός από αίμα που ανήκε στον 19χρονο Άλκη βρέθηκε και αίμα και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, αλλά και γεννετικό υλικό του δράστη.

Η Αστυνομία επίσης θα εξετάσει δείγματα αίματος και άλλα στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν από τα ρούχα των τραυματιών.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Στο μεταξύ, μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη μεταφορά των κατηγορούμενων εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες προς τα άτομα, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα».

Κινήθηκαν επίσης προς το μέρος τους αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς.

Δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη: Ο ένας τον άλλον κατηγορούν οι συλληφθέντες - Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια Δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη: Ο ένας τον άλλον κατηγορούν οι συλληφθέντες - Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια