Διστακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στις περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, καθώς η αναμονή των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ απέτρεψε σημαντικές συναλλαγές.

Οι κινεζικές αγορές υποχώρησαν καθώς άλλος ένας μεγάλος κατασκευαστής ακινήτων αθέτησε τις πληρωμές ομολόγων, όπως μεταδίδει το Investing.com.

Οι περιφερειακές αγορές ακολούθησαν τις κινήσεις της Wall Street, καθώς οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε σημαντικά στοιχήματα πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Κίνα: Νέο πλήγμα στην αγορά ακινήτων

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά περίπου 0,3% ο καθένας, υποχωρώντας περαιτέρω από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής το 2024. Οι απώλειες προήλθαν κυρίως από την πτώση των μετοχών της αγοράς ακινήτων.

Η Agile Group Holdings βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς οι μετοχές της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν σχεδόν 15%, αφού ανακοίνωσε ότι αθέτησε την πληρωμή ενός επιτοκίου τη Δευτέρα.

Η εταιρεία κατέγραψε επίσης ραγδαία μείωση των πωλήσεων τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, καθώς η ύφεση της αγοράς ακινήτων δεν έδειξε σημάδια χαλάρωσης.

Οι ανησυχίες για μια ευρύτερη κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία για το Πεκίνο που περιέγραψε σχέδια για μια μαζική έκδοση ομολόγων, η οποία συνεπάγεται περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα για τη χώρα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ η SoftBank Group σημείωσε άνοδο 2%, καθώς κατέγραψε κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο. Οι ζημίες της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024 περιορίστηκαν επίσης σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός του ιαπωνικού δείκτη τιμών παραγωγού αυξήθηκε όπως αναμενόταν τον Απρίλιο. Ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,3%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας παρέμεινε αμετάβλητος.

Διαβάστε ακόμη: