Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τη μετάθεση του δομικού ανασχηματισμού για αργότερα, περί τα τέλη του χρόνου ή ακόμη και την άνοιξη – αρχές καλοκαιριού του 2022!

Ωστόσο τούτο δεν σημαίνει ότι δεν είναι προβληματισμένος με τον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένων υπουργείων στα οποία αναπόφευκτα θα κληθεί να δώσει λύσεις, να προχωρήσει σε μικρές και αποσπασματικές διορθωτικές αλλαγές!

Είναι για παράδειγμα κοινό μυστικό πως στο Μαξίμου δεν είναι ικανοποιημένοι με τον Βασίλη Κικίλια και την συνολική του εικόνα που βασίζεται μόνο στις εντυπώσεις και το πλασάρισμα του στα media, ειδικά τα τηλεοπτικά που τα ξέρει καλά και παρουσιάζεται ιδανικά.

Ωστόσο στην ουσία οι αρμοδιότητες του έχουν ήδη αφαιρεθεί.

Για το υπ. Υγείας έχει αυτοπροταθεί ο κ. Σκέρτσος θεωρώντας ότι ο κύκλος του στο Μαξίμου έκλεισε επιτυχώς!

Προβληματισμός επικρατεί και για τον Υπ. Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη ο οποίος λόγω πολύτιμων γνώσεων σχετικά με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προς το παρόν παραμένει.

Ωστόσο πέραν των σχέσεων που έχει διαμορφώσει με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και την κατ’ επέκταση προσωπική του ατζέντα, ερωτηματικά έχουν προκαλέσει διάφορες προτάσεις του για αναδομήσεις, όπως για παράδειγμα των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και του Υπ. Άμυνας τις οποίες φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό!

Βεβαίως και οι δύο απορρίφθηκαν την ίδια στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε και απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια Γεραπετρίτη να ελέγξει με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του στρατό, αστυνομία και μυστικές υπηρεσίες…

Την ίδια ώρα ωστόσο προβληματισμός μαθαίνω ότι επικρατεί και σε σχέση με τη διαχείριση των ζητημάτων του Υπ. Δικαιοσύνης.

Κατά πληροφορίες φέρεται να προτάθηκε στον πρωθυπουργό ότι σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας να μεταφερθεί στο Υπ. Ναυτιλίας και ο Γ. Πλακιωτάκης από το Ναυτιλίας να μετακινηθεί στο Υπ. Δικαιοσύνης, καθώς θεωρείται πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού αλλά και των ισχυρών προσώπων του Μαξίμου.

Πάντως, σε επίπεδο μηχανισμών και οργανισμών του κράτους, την ώρα τούτη ήδη συντελούνται αλλαγές σε πρόσωπα οι οποίες εκτιμάται ότι θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ξεσκαρτάρισμα, φρεσκάρισμα, ανανέωση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου, γενικές γραμματείες, διοικήσεις νοσοκομείων!