Μια «φωλιά»  παιχνιδιού -ενός στρέμματος-θα βρουν οι μικροί Αθηναίοι στο Άλσος Ιλισίων. Πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο, η οποία μεταμορφώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων σ’ έναν σύγχρονο, άνετο και ασφαλή χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για παιδιά.

Η νέα παιδική χαρά, η οποία βρίσκεται σε αυτόν τον μοναδικής ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας, έχει διαμορφωθεί  με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας. Είναι πιστοποιημένη και απολύτως προσβάσιμη σε ΑμεΑ, ενώ  διαθέτει, πλέον, νέα όργανα παιχνιδιού, σύγχρονες υποδομές και κατάλληλο αστικό εξοπλισμό.

Ένας σύγχρονος παιχνιδότοπος μέσα στο πράσινο

Σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο, ο οποίος «αγκαλιάζεται» από τα πεύκα του άλσους, τα παιδιά της πόλης μπορούν να δουν το «παραμύθι» να ζωντανεύει. Οι εξοπλισμοί του χώρου είναι κατασκευασμένοι από ξύλο και μέταλλο προκειμένου να εναρμονίζονται με το περιβάλλον του χώρου. Τα νέα όργανα παιχνιδιού που έχουν τοποθετηθεί δίνουν ξεχωριστές νότες χαράς στην καθημερινότητα τους. Κούνιες για παιδιά όλων των ηλικιών, τελεφερίκ με πλατφόρμα εκκίνησης, ξύλινα παιχνιδόσπιτα με τσουλήθρα και τοίχους αναρρίχησης είναι μόνο μερικά από τα παιχνίδια που συναντούν γονείς και παιδιά σε αυτό τον σύγχρονο χώρο αναψυχής που διαμόρφωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Ατελείωτο και ασφαλές παιχνίδι

Η ασφάλεια των παιδιών μέσα στις παιδικές χαρές αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο. Οι παιδικές χαρές έχουν Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, αλλά και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας. Η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός τους, παρέχουν ασφάλεια, αποτρέποντας κινδύνους και τραυματισμούς και καλύπτουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών. Οι χώροι διαθέτουν, επίσης, ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμες σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

«Η αναβαθμισμένη και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Ιλισίων υπόσχεται παιχνίδια και στιγμές χαράς στα παιδιά της πόλης μας. Στους μικρούς Αθηναίους όλων των ηλικιών, οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι να ακούμε τις ανάγκες τους και να τους παρέχουμε ποιοτικούς και ασφαλείς χώρους για να παίζουν, να χαμογελούν και να περνούν ξέγνοιαστα μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η παιδική χαρά έχει ενισχυθεί με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια, βρύσες , κάδους και καλάθια απορριμμάτων, αλλά και πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα