Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε σχέση με τα Τέμπη «είναι συνεπής με αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι εμείς θα συμβάλουμε ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, διαβεβαίωση που έχουμε δώσει και στους συγγενείς των θυμάτων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές όπου υπάρχουν», αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Όσο για τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι η ΝΔ θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ “επιφυλασσόμενη του περιεχομένου”, ένα πράγμα δείχνουν: Ότι η κυβέρνηση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, προσπαθεί να βγει από τη δύσκολη θέση που την έφεραν και οι κυνικές και απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη. Φυσικά, η πρόταση του ΚΚΕ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όμως, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Ας ελπίσουμε ότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του», προσθέτει.

Ερωτηθείς αν θα εντόπιζε κοινά σημεία με τον κ. Κασσελάκη ή με το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των υποκλοπών είπε ότι «ο τρόπος με τον οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν κι αντιμετωπίζουν το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών -θύμα των οποίων υπήρξε και το ΚΚΕ, χωρίς όμως να δείχνουν την ίδια ευαισθησία- επιτρέπει στην κυβέρνηση να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να κρύβει τις μεγάλες ευθύνες της, συνολικά και προσωπικά του πρωθυπουργού. Από τη μια μεριά, αφήνουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο του “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” και από την άλλη αξιοποιούν το όλο ζήτημα για τις “ασκήσεις” και τις διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να αντιπαλέψει ο λαός την αντιλαϊκή πολιτική

Αναφορικά με το αν το ΚΚΕ έχει ως στόχο την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που ενισχύεται, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ» που καταγράφονται και δημοσκοπικά μετά την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές, αλλά και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές «μπορεί να συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές με την τρίτη, γιατί όχι και με τη δεύτερη θέση».

«Πάντως», υπογραμμίζει, «εμείς δεν περιμένουμε τον Ιούνιο, έτσι κι αλλιώς τώρα μπαίνουμε μπροστά για να αντιπαλέψει ο λαός μας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εξελίσσεται σε όλα τα μέτωπα».

Το ΚΚΕ είναι ήδη υποδοχέας τέως μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς πως σχολιάζει το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «εξαρχής ήταν προβληματικό όλο το “σενάριο”. Όπου “σενάριο” στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επίτευξη της “προόδου” για τους πολλούς, αφήνοντας άθικτα τα κέρδη των λίγων, ο δήθεν εξανθρωπισμός του καπιταλισμού με ορισμένες μεταρρυθμίσεις ή με μια καλύτερη διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ για να αλλάξει τάχα η κατάσταση».

Απαντώντας στην ερώτηση αν στρατηγικά το ΚΚΕ θα ήταν υποδοχέας τέως μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Μα, είμαστε ήδη» και αναφέρθηκε σε εκατοντάδες πρώην μέλη, ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: