Η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε στην καταστροφή 30.151 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων και την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 350.000€, κατόπιν ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στελέχη της ΔΙΜΕΑ, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Θεσσαλονίκης, την ΑΑΔΕ και την Ελληνική Αστυνομία, διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα και αποθήκες χονδρικής πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αλλά και των συνεργαζόμενων με εκείνη, υπηρεσιών.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι:

  • Στην Έδεσσα, όπου εντοπίσθηκαν δύο καταστήματα πώλησης απομιμητικών αγαθών, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.016 τεμάχια (είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ – σημάτων μεγάλων  διεθνών επιχειρήσεων) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000€.
  • Την Κατερίνη, όπου εντοπίσθηκαν δύο επιχειρήσεις με αποθήκες, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 13.300 τεμάχια απομιμητικών ειδών (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, αξεσουάρ, σημάτων μεγάλων αθλητικών και λοιπών διεθνών επιχειρήσεων) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000€.
  • Τη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίσθηκε μία επιχείρηση, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 9.835 τεμάχια απομιμητικών μπρελόκ και διαφορά αξεσουάρ για αυτοκίνητα και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000€.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη: