Πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας σε Άνδρο και Σύρο, όπου εντοπίσθηκαν 26 παραβάσεις και αφορούσαν μη τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Αγαθών και μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το ύψος των προστίμων ανήλθε σε 18.000€.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκτεταμένους ελέγχους σε οργανωμένες παραλίες και χώρους εστίασης σε Άνδρο και Σύρο διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το διήμερο 18/08 – 19/08.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης και παροχής υπηρεσιών παραλίας και εντοπίσθηκαν 26 παραβάσεις που αφορούσαν σε μη τήρηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Αγαθών και μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ολόκληρη την επικράτεια».

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμο 100.000€ σε αποθήκη με «μαϊμού» σχολικά είδη και παιχνίδια

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε στις 09/08 ότι στελέχη της ΔΙΜΕΑ διενήργησαν έλεγχο σε αποθήκη χονδρικής πώλησης στο κέντρο της Αθήνας, σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η Υπηρεσία, το προηγούμενο διάστημα, στην Κρήτη.

Εντοπίσθηκανκατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 19.228 τεμάχια απομιμητικών σχολικών ειδών, παιχνιδιών και αξεσουάρ και επιβλήθηκε πρόστιμο, συνολικού ύψους 100.000€. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη:

Το comeback των τραπεζών, ο ρόλος Goldman Sachs – JP Morgan, το Helikon, η αντίδραση της ΔΕΗ, το deal της Τέρνα Ενεργειακής και η κυριαρχία Μότορ Όιλ και ΕΛ.ΠΕ.!