Η παπαδιά του χωριού ήταν αυτή που μαγείρεψε την προβατίνα, που, όπως όλα δείχνουν, και έστειλε 37 άτομα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, η προβατίνα ευθυνόταν για την τροφική δηλητηρίαση, ενώ ο παπάς της ενορίας που έκανε το πανηγύρι επιβεβαίωσε στον Alpha πως την είχε φτιάξει η παπαδιά.

Η παπαδιά επί δέκα χρόνια μαγειρεύει τη βραστή προβατίνα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την εμπιστεύονταν λόγω των «εξαιρετικών μαγειρικών ικανοτήτων της», όπως ανέφεραν. Γι’ αυτό έγινε ανάρπαστο το φαγητό, το οποίο όμως αυτή τη φορά αποδείχθηκε χαλασμένο…

Ο παπάς της ενορίας απολογήθηκε στους κατοίκους ζητώντας συγγνώμη, αμφισβητώντας, ωστόσο, αν έφταιγε η προβατίνα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί κάποιος να «παρενέβη» στα φαγητά.

«Έχει δέκα χρόνια που μαγειρεύει και ήθελαν οι συντοπίτες να το συνεχίσουμε. Ποτέ δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχαν αρνιά, η προβατίνα η βραστή, φράουλες, γλυκά, τόσα και τόσα γλυκά. Κάτι έγινε, το τι, κανείς δεν ξέρει. Αλλοι λένε ότι ήταν το βραστό. Κάθε χρόνο το μαγειρεύει η παπαδιά. Το ξαφρίζει, το πλένει, το βράζει. Χωρίς να ευθύνομαι, ζητάω συγγνώμη. Του χρόνου θα είναι όλα τυποποιημένα. Και όσοι θέλουν ας φάνε…» δήλωσε.

Ένας από τους 37 που δηλητηριάστηκαν, εμφανίστηκε σε live σύνδεση στον Alpha, όπου έδειξε τα μελανιασμένα χέρια του από το νοσοκομείο.

«Πέντε ορούς και τρεις ενέσεις κάναμε κι εγώ και η κόρη μου. Εσπασαν οι φλέβες μου. Ακόμη σήμερα, 4 μέρες μετά, τρώμε ρύζι. Ούτε οι φράουλες, ούτε τα γλυκά έφταιγαν, που λέει ο ιερέας. Εφαγε ο γιος μου και δεν έπαθε τίποτα» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος από τη δήλωση του ιερέα.

Δηλητηρίαση στην Ηλεία: Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση

Όλα έγιναν κατά την διάρκεια του πανηγυριού για τη γιορτή του Αϊ-Γιώργη στο χωριό του νομού Ηλείας, όπου αρχικά δύο αδέλφια, 15 και 16 ετών, δεν αισθάνθηκαν καλά. Πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί στην αρχή θεώρησαν πως επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα.

Ωστόσο, άρχισαν να… συρρέουν ασθενείς με τα ίδια συμπτώματα κι έτσι διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για ομαδική δηλητηρίαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συμπτώματα ήταν έντονοι πόνοι στην κοιλιά, ναυτία, εμετός και διάρροια.

Διαβάστε ακόμη: