«Αυλαία» έπεσε την Τετάρτη 7/7 στην δίκη του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τους κατηγορουμένους να κρίνονται ένοχοι.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής της Γαλακτοκομικής στα Ιωάννινα, είχε βρεθεί νεκρός κοντά στη λίμνη και όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, είχε υποστεί άγριο bullying και βασανιστήρια από τους συμφοιτητές του.

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με το epirustv.gr, οι 5 από τους κατηγορούμενους, που ήταν ενήλικοι, κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως, ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Να σημειωθεί ότι ίδια ήταν επίσης και η εισαγγελική εισήγηση.

Σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ ο πατέρας του συγκλόνισε το ακροατήριο με τα λόγια του για ακόμη μία φορά

Ξέσπασαν σε κλάματα οι γονείς του Βαγγέλη

Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα, στην αγκαλιά του συζύγου της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η μητέρα και η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ ο πατέρας του συγκλόνισε το ακροατήριο με τα λόγια του για ακόμη μία φορά.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα, στις 28.06.2019, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι, είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Οι ποινές των κατηγορουμένων

Η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα περί ελαφρυντικών των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που αιτήθηκαν οι δικηγόροι, ενώ σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές τους διαμορφώνονται ως εξής:

  • 30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες.
  • Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών.
  • Κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικες σε αρμόδιο φορέα.