Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρώτη μέρα εκδίκασης των 8 εφέσεων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την κατάθεσή του να μην ολοκληρώνεται λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε ο πατέρας του. Για αυτό η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 09.00 το πρωί.

Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή, κατέθεσε ο πατέρας του, Ανδρέας, με τη συγκινησιακή του φόρτιση να είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί η διαδικασία, καθώς δεν αισθανόταν καλά.

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Γιακουμάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epirus TV, προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί.
«Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου».

«Τώρα πάνε να τα μπερδέψουν…»

«Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια μίλησε για τα όσα είχαν συμβεί στο παιδί του σημειώνοντας πως «τώρα πάνε να τα μπερδέψουν». 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, έκανε έρευνα, μίλησε με τα παιδιά, αλλά τα παιδιά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιος είδε ακριβώς τι, έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.

«Έκανα αυτό που επιθυμούσε το παιδί μου»

«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια» ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης, εμφανώς φορτισμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή, ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του καθενός και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε για αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με τρία παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014) πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα, ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά.

«Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα, μετά από αρκετά χρόνια, περίπου τέσσερα. Η κ. Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα, αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρόνων και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση», σημείωσε.

«Την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα»

«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο, αυτά όμως δεν είναι αστεία» ανέφερε, και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο, όταν ήταν στον στρατό, του είχαν κάνει αστεία, αλλά μόνο μια φορά. «Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μην μιλά, αλλά όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του», εξήγησε.

«Όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν, αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα, δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί, αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα», σημείωσε.