Συναισθηματικά φορτισμένη ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της, το 2010, μέσα στο θέατρο «Μουσούρη».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μάρτυρας δήλωσε πως δεν αισθάνεται καλά και το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά. Μετά την αποχώρηση της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς και οι δικοί της άνθρωποι έσπευσαν δίπλα της, οδηγώντας την εκτός αιθούσης μέχρι να συνέλθει.

Η κατάθεση της συγκεκριμένης μάρτυρα δίνεται με ανοιχτές τις θύρες του δικαστηρίου, έπειτα από επτά συνεδριάσεις, κατά τις οποίες κατέθετε και εξετάζονταν η πρώτη γυναίκα, η οποία είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό. Η κατάθεση της τελευταίας είχε δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.

«Θα ήθελα να σας πω ότι βρίσκομαι εδώ επειδή αλλιώς σκεφτόμουν πριν από 12 χρόνια και αλλιώς σήμερα. Τελείωσα τη δραματική του Εθνικού Θεάτρου το 2007, ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο τη μουσική, έκανα σπουδές. Όλη η οικογένεια μου ήταν πολύ υποστηρικτή μου είχαν εμπιστοσύνη. Με μεγάλωσαν με ένα σωστό τρόπο, κατά τη γνώμη μου. Με ηθικές αρχές. Το 2007 αποφοίτησα από τη δραματική σχολή», είπε η μάρτυρας εμφανώς ταραγμένη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνεργασίες της στο θέατρο και την τηλεόραση», είπε αρχίζοντας την κατάθεσή της η νεαρή γυναίκα και συνεχίζοντας ανέφερε τα εξής: «Το να δίνεις το βιογραφικό σου σε αυτή τη δουλειά είναι πολύ σύνηθες.

Οι ηθοποιοί ψάχνουμε δουλειά όλο το χρόνο. Ο πατέρας μου είχε ένα μακρινό ξάδελφο και στη κουβέντα του αναφέραμε ότι είμαι ηθοποιός. Εκείνος ήταν δικηγόρος, ο πατέρας μου γιατρός στο επάγγελμα. Ο άνθρωπος αυτός μας είπε ότι συστεγάζονταν με το δικηγόρο της Θεατρικής Εστίας και στην οποία καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Π. Φιλιππίδης. Μου είπε να του δώσω ένα βιογραφικό για να το δώσει στον Φιλιππίδη. Τον ευχαρίστησα που μου άνοιγε αυτή τη πόρτα.

Μου είπε «θα πω στον Πέτρο ότι είσαι ανιψιά μου για να σε προσέξει, είναι λίγο περίεργος». Σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο αυστηρός με τους νέους ηθοποιούς. Δεν ήξερα τίποτα άλλο για εκείνον, πέραν του ότι είναι γνωστός και διακεκριμένος ηθοποιός. Σε σύντομο χρονικό διάστημα με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης στο σπίτι μου. Ήμουν μαζί με το σύντροφό μου. Μου είπε ότι είδε το βιογραφικό μου και με ρώτησε αν είχα δει τη παράστασή του στο «Μπακαλόγατο». Μου είπε ότι με θέλει για αντικατάσταση άλλου ηθοποιού στο έργο. Χάρηκα τόσο πολύ, με κάλεσε στο θέατρο».

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στις επισκέψεις της στο θέατρο όπου ανέβαινε η παράσταση «Μπακαλόγατος». Η μάρτυρας κατέθεσε: «Πήγα στο θέατρο, υπήρχε πρόσκληση για μένα στο ταμείο. Πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι μου έστειλε μήνυμα και μου έλεγε: «Έμαθα ότι ήρθες, ελπίζω να περάσεις καλά». Η παράσταση ξεκίνησε και κατά τη διάρκεια της μου απηύθυνε κάποια ατάκα. Αυτό συμβαίνει στο θέατρο. Φτιάχνουν οι ηθοποιοί ένα κλίμα. Μου έστειλε ξανά μήνυμα στο διάλειμμα και με ρώτησε αν περνάω καλά και ότι όταν τελειώσει η παράσταση με περιμένει στο καμαρίνι του. Κατευθύνθηκα, μετά το τέλος στο καμαρίνι του, υπήρχε ουρά από θεατές. Όταν τέλειωσε η ούρα, μπήκα στο καμαρίνι.

Ήταν πολύ εγκάρδιος, πριν καθίσω μου ζήτησε να με δει να βγάλω το παλτό μου να κάνω μια στροφή, το οποίο θεώρησα πολύ φυσιολογικό, αφού θα έκανε αντικατάσταση ρόλου. Μου είπε ότι η κοπέλα που έπαιζε το ρόλο της «Λίτσας» δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το θίασο στη Θεσσαλονίκη και μου πρότεινε να πάω εγώ. Δέχθηκα. Μου είπε να βλέπω την παράσταση και να κάνω μια δυο πρόβες το πολύ. Έτσι, στην επόμενη παράσταση ήμουν πάλι εκεί για να παρακολουθήσω τη παράσταση.

Όλο αυτό κράτησε περίπου μια εβδομάδα. Αφού τελείωνε η παράσταση πήγαινα στο καμαρίνι και μιλάγαμε για τη παράσταση, αναλύαμε κάποια πράγματα για το ρόλο. Μέσα σε αυτό το κλίμα και μέσα στα διάφορα πράγματα που συζητούσαμε του είχα πει ότι έχω σχέση με έναν άνθρωπο και που μένω. Είχε προσφερθεί να πάει κάποιες φορές να με πάει σπίτι, εγώ του έλεγα ότι έχω αυτοκίνητο – αυτό δεν ήταν αλήθεια – γιατί δεν είχα οικειότητα μαζί του. Μου είχε πει ότι είμαι πολύ όμορφη ότι ο ρόλος μου ταιριάζει».

Οι λεπτομέρειες που σοκάρουν 

«Κάθισε δίπλα μου και μου όρμησε. Άρχισε να με φιλάει στον λαιμό και στο πρόσωπο. Προσπαθούσε να φτάσει μέχρι το στόμα. Με πίεζε, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα και στα πόδια. Όλα ήταν μέσα σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω. Ήταν εύσωμος και ογκώδης. Τον αισθανόμουν τεράστιο. Προσπαθούσα να τον απωθήσω και γι’ αυτό κουνιόμουν ασταμάτητα. Ενώ με πίεζε στον καναπέ, ανέβηκε πάνω στα γόνατά μου με τα πόδια του. Αυτό το έκανε, κάποια στιγμή άφησε τα χέρια και έβγαλε το φανελάκι. Είδα ότι είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη….».

Με αυτά τα λόγια και λίγο πριν αναφέρει εκ νέου στο δικαστήριο ότι δεν αισθάνεται καλά, η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της, μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», το 2010, περιέγραψε σήμερα στο ακροατήριο το σκηνικό της σεξουαλικής κακοποίησης, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της, υπέστη από τον κατηγορούμενο, σήμερα, συνάδελφό της.

Ωστόσο, δήλωσε για τρίτη φορά πως δεν νιώθει καλά. «Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου» είπε και η πρόεδρος της ζήτησε να διακόψουν την κατάθεσή της για αύριο. Εκείνη απάντησε ότι θέλει να συνεχίσει, αλλά φάνηκε ότι δεν είναι σε θέση να το πράξει.

Έτσι, θα συνεχίσει και αύριο να καταθέτει στη δίκη του ηθοποιού.

«Ο θείος Πέτρος, ο μέντοράς σου»

Νωρίτερα, με την επανέναρξη της δίκης (η μάρτυρας είχε ήδη νιώσει αδιαθεσία μια φορά και η διαδικασία είχε διακοπεί και νωρίτερα), η νεαρή γυναίκα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της, είπε για τον κατηγορούμενο και τις συναντήσεις που είχε μαζί του στο πλαίσιο επικείμενης συνεργασίας τους στη θεατρική παράσταση «Μπακαλόγατος»:

«Ο Λάκης ο Γλυκούλης»

Μάλιστα, στο σημείο αυτό η μάρτυρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος της είχε πει ότι είχε μιλήσει για εκείνη στους παραγωγούς της σειράς «Λάκης Ο Γλυκούλης», όπου πρωταγωνιστούσε τότε. «Μου είπε υπάρχει ένας ρόλος στον «Λάκη τον Γλυκούλη» που έπαιζε τότε. Ότι μίλησε να τον πάρω εγώ και ότι μου ταιριάζει. Εννοείται ότι είχα χαρεί πολύ. Κατάλαβα τότε ότι όλη αυτή η καλή αντιμετώπιση προς εμένα, ήταν επειδή είχα πάει συστημένη και επειδή ήμουν καλή ηθοποιός. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δώσει ούτε πρόγραμμα της παράστασης» είπε η μάρτυρας.

Συνεχίζοντας και επανερχόμενη στην σκηνή της απόπειρας βιασμού, που έχει καταγγείλει, η μάρτυρας περιέγραψε: «Εκείνη την ημέρα μου είπε να πάω νωρίτερα στο θέατρο για να μου δώσει και σενάριο για τον «Λάκη τον Γλυκούλη». Γι’ αυτόν ήταν αστείο. Ένας μεγάλος και γνωστός ηθοποιός να δώσει ένα ρόλο σε κάποιον νέο σε μια σειρά που παίζει και σκίζει. Όταν πια έφτασα στο θέατρο, στις 12:30, ήταν κλειστό. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να πάω από την πίσω πόρτα. Εγώ έμπαινα πάντα από την κεντρική πόρτα. Με ξάφνιασε που με υποδέχθηκε με ένα φανελάκι και ένα παντελόνι λευκό με τιράντες. Πήγαμε προς το καμαρίνι. Δεν είδαμε κανένα. Μου είπε: «Βγάλε το παλτό σου». Του είπα θα το φοράω γιατί κρυώνω. (…). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πω -γιατί ακούγονται διάφορα για μας- οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε άνευ λόγου, συμβαίνει όταν υπάρχει λόγος να συμβεί. Μπήκα μέσα, αισθανόμουν λίγο άβολα. Τον δικαιολόγησα όμως εκείνη την στιγμή. Σκέφτηκα ότι αυτό το κάνει, γιατί αισθάνεται άνετα μαζί μου. Με θεωρεί συνάδελφο. Με ρώτησε για δεύτερη φορά αν θέλω να πιω κάτι. Ο ίδιος είχε ένα ποτήρι με ένα διαφανές υγρό, μπορεί να ήταν και νερό, δεν ξέρω. Του είπα ότι δεν θέλω. Κάθισα στον καναπέ που καθόμουν πάντα. Ύστερα από λίγο μου είπε “βγάλε το παλτό σου και έλα να σου δείξω κάτι”».

«Πήγα και αισθάνθηκα να με αγκαλιάζει, να με καθίζει πάνω του και να με χαϊδεύει στα πόδια. Αστραπιαία πετάχτηκα και έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι εκείνη είχε κάποιο πρόβλημα και είπα πως πρέπει να φύγω. Αυτό ήταν σαν μη το έλαβε καν υπόψη. Ήλθε και έκατσε δίπλα μου και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα ξεκίνησε ο εφιάλτης».

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας περιέγραψε: «Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στα μάγουλα, στον λαιμό, το πρόσωπο. Του είπα: “Σας παρακαλώ, σταματήστε”. Εκείνος συνέχιζε, εγώ προσπαθούσα να τον σπρώξω, να τον απωθήσω. Και παράλληλα συνέχιζε να μου λέει διάφορα χυδαία λόγια. Συγγνώμη, δεν αισθάνομαι καλά…».

Πρόεδρος: Να διακόψουμε

Εν τέλει, το δικαστήριο αποφάσισε η κατάθεση της μάρτυρα να συνεχιστεί αύριο.