Συνεχίζεται η δίκη Φιλιππίδη και στο βήμα βρίσκεται ξανά η δεύτερη γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού. Η δεύτερη καταγγέλουσα θα κληθεί να απαντήσει σήμερα σε νέες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη γυναίκα είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της, σε καμαρίνι, μέσα στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Εκεί η καταγγέλλουσα – ηθοποιός και ίδια – είχε βρεθεί στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας της με τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της και δέχθηκε – όπως είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της – σεξουαλική επίθεση από εκείνον.

Συνεχίζεται η δίκη Φιλιππίδη

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται την συγκεκριμένη κατηγορία, όπως και τις άλλες δυο που έχουν απαγγελθεί -μια για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μια και πάλι για απόπειρα βιασμού.

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχό μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η ηθοποιός στο δικαστήριο για να συνεχίσει την περιγραφή της λέγοντας τα εξής: «Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου….

Διαπίστωσα ότι η πόρτα (σ.σ. στο καμαρίνι) ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου…».

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, κατά την εξέταση της καταγγέλλουσας στο ακροατήριο, στη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχαν επιμείνει στο ζήτημα της απόπειρας βιασμού και έθεσαν σειρά ερωτήσεων στη μάρτυρα.