Η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, την έδρα του ΟΗΕ, στις 28 και 29 Ιουλίου σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Η διεθνής διάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο αλλά αναβλήθηκε.

Η διάσκεψη αυτή, με αντικείμενο το παλαιστινιακό ζήτημα και τη λύση των δύο κρατών, είχε αναβληθεί λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Οι διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά το πρόγραμμα και το επίπεδο των συμμετεχόντων. Αρχικά, αναμενόταν να συμμετάσχουν πολλοί ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.

Στη διάσκεψη συμπροεδρεύουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης ταυτόχρονα από τη χώρα του και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είπε ότι θα πρέπει «να δοθεί έμφαση» στην επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Διαβάστε ακόμη: